torsdag den 8. marts 2012

Mad efter træning


Mad efter træning
Ligesom det er vigtig at spise rigtigt før træning, er det også meget vigtigt at spise det rigtige efter træning. Mad efter træning hjælper kroppen til at restituere og opbygge muskler, samt give ny energi. Der er dog stor forskel på resultatet af træningen, i forhold hvad du indtager efter træning, og derfor er det vigtigt at vide hvad der er godt og hvad der er skidt.

Skær ned på kulhydrater
Det har tidligere været en kutyme at man skal indtage kulhydrater, for at opbygge energien i musklerne. Dette har dog vist sig at være en fejl. Forsøg hvor man gav en gruppe 25 g. protein og 50 g kulhydrater, og en anden gruppe der udelukkende fik 25 g protein. Det viste sig dog at resultaterne blev lige gode, og derfor er det helt okay bare at indtage protein efter træning. Dog skal det siges, at hvis du har løbet en tur i mere end 1 time, vil jeg satdig anbefale kulhydrater sammen med protein.Hvad for noget mad efter træning
Følgende er gode kilder til et proteinindtag efter din træning:
  • 125 gram kyllingebryst eller andet magert kød
  • En dåse tun i vand
  • 2 dl skyr eller fromage frais
  • 20 gram proteinpulver opløst i 2 dl mælk
  • Et par æg
Går man efter kulhydrater er kakao eller mæl gode. De indeholder nemlig protein og kulhydrater. I kakao er der endvidere sukker som giver energi i form af kulhydrat. Drik dog kun kakao baseret på skummetmælk.

Du bør tilpasse dit indtag af protein til ml. 1,6 g og 1,8 g pr. kg. du vejer pr. dag. Dette skulle være rigeligt til at opbygge muskelmasse, og booste din træning, hvad enten det er vægttræning eller motionstræning.

1 kommentar:

  1. Kæmpe respons til denne blog! Har fået virkelig gode råd. Forsæt endelig! :-D

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...