mandag den 16. januar 2012

Hvilke løbeskoHvilke løbesko
Hvilke løbesko skal jeg vælge, og er det egentlig vigtigt at have løbesko, kan jeg ikke bare nøjes med et par billige kondisko? Det spørgsmål har jeg hørt tit , og svaret er: Du skal vælge et pr løbesko der passer til dig og din løbestil, og nej det er ikke lige meget med løbesko. Skoene er det aller vigtigste for en løber. Derfor vil jeg her fortælle dig lidt om løbesko, hvorfor de er vigtige, og hvordan du vælger dem.

Hvorfor er løbesko det vigtigste for en løber?
Gode løbesko hjælper dig med at undgå skader. De er opbygget på sådan en måde at de er stødabsorberende, og på den måde belastes dine led og muskler mindst muligt. Endvidere kan få sko med kiler i, der hjælper hvis man løber med indadvendte- eller udadvendte ben, og på den måde forbedre løbeteknikken. Endvidere vejer gode løbesko ikke for meget, og på den måde lægger man ikke så meget mærke til dem når man løber derudaf.
Husk dog, at løbesko kun hjælper til med at undgå skader. men du kan stadig træde forkert, eller have en meget forkert løbeteknik, der belaster din krop, og dermed giver skader.


Hvilke løbesko skal jeg vælge
Jeg vil anbefale dig at få lavet en test af dit løb, i den butik du køber dine sko i, også kaldet en løbestilsanalyse. På den måde får du fundet din løbestil, og kan nemmere finde frem til den rigtige sko. Prøv gerne forskellige modeller og mærker, for at finde ud af hvad der føles bedst. Husk at ekspedienten i butikken ikke er ekspert, men nærmere en vejleder. Så vælg den sko, der i sidste ende føles bedst på din fod. Står du ikke lige med 1.000 - 1.500 kr til et par løbesko, så prøv at find sidste års model, i den du har fået. Du kan ofte få mellem 30 % og 60 % rabat.


2 par løbesko
Eksperter og folk der løber meget, anbefaler at man har to slags løbesko. Når dit første par er 50 % slidt, bør du købe et n yt par. Du skal så veksle mellem de 2 par løbesko. Fordelen er at skoene belaster leddene på hver sin måde, og på den måde styrker du dine led i foden og knæene. Desuden skal du ikke blive overrasket over at du hver gang du skal have nye løbesko, kan have brug for en anden model, fordi din teknik har ændret sig. Jo mere du løber, jo bedre bliver din teknik, og kroppens evne til selv at absorbere stød.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...