søndag den 16. oktober 2011

Sundeste grøntsager


Sundeste grøntsager
Grøntsager, er som vi alle ved, meget vigtige for en sund og varieret kost. Specilet ved en slankekur er grøntsager, en af grundstenene. De supplerer os med mange vigtige vitaminer og mineraler, de indeholder fibre og mætter derved godt. Endvidere indeholder de ikke mange kalorier, hvilket er godt når man skal tabe sig. Hvad er de sundeste grøntsager, og hvorfor er de sunde.

Fine og grove grøntsager
Man deler grøntsager op i fine og grove grøntsager. Fine grøntsager er fx Agurk, Majs, Ærter, Salat, Tomat mv. Disse grøntsager er sunde, og du bør ikke stoppe med at spise dem. Men du bør også inddrage grøntsager der er grove, fx gulerødder, kartofler, løg, rødbeder, pastinak, hvidkål, porre mv. Grove grøntsager indeholder flere fibre og næringsstoffer, og mætter derfor mere end fine grøntsager.Det vigtigste er at spise sundt
Kan du af en eller anden årsag ikke li de grove grøntsager, eller du laver kun mad med udelukkende fine grøntsager, er det ikke dårligt. Det vigtigste er at du spiser grøntsagerne, og gerne 600 g. pr. dag. Det er det sundeste du kan gøre for din krop og sjæl. Det styrker dit immunforsvar, og kan hjælpe dig med at tabe fedt. Et lille tip, er at spise årstidens grøntsager. Årstidens grøntsager indeholder flere næringsstoffer, har en kraftigere smag, duft og farve, og så er de billigst.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...