tirsdag den 4. oktober 2011

Er mørk chokolade sundtEr mørk chokolade sundt
Ja :-)  Mørk chokolade er sundt at spise. ligesom rødvin, har man nu fundet ud af at mørk chokolade, med et højt indhold af kakao, indeholder mange gavnlige stoffer for kroppen. Et stykke chokolade på 41 gram indeholder omtrent samme mængde fenoler som et glas rødvin. Netop fenolerne i rødvin menes at være årsagen til vindrikkernes længere liv. Endvidere har forskning også vist at mørk chokolade, modvirker hjerte sygdomme.

Forebygger sygdomme
God mørk chokolade er også medvirkende til at forebygge sygdomme, da chokolade indeholder effektive antioxidanter de styrker immunforsvaret, og angriber det dårlige LDL kolesterol i kroppen. Endvidere indeholder kakao i chokoladen, en lang række vitaminer, som også er gavnlige for kroppen. Så der er rigtig mange gode egenskaber ved mørk chokolade. Faktisk så meget at forskere i Japan, arbejder på at trække de gavnlige stoffer ud af kakaoen, til brug for medicin mod bl.a. kræft, så det er nogle stærke egenskaber der er i kakaoen.


Negative effekter af chokolade
Chokolade indeholder fedt, selv mørk chokolade. Derfor skal man også indtage mørk chokolade med måde, og nødvendigvis, heller ikke hver dag. Dog er der her også fordele, da man har fundet ud af, at fedt fra chokolade, oftere går ufordøjet gennem maven, end fedt fra andre typer madvarer. Det betyder at kroppen ikke optager energien herfra, hvilket er positiv.


Brug mørk chokolade
Så når du skal forkæle dig selv, så brug chokolade med meget kakao som sundt slik. Det har mange gavnlige effekter, og smager rigtig godt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...