onsdag den 5. oktober 2011

Hvad er en sund vægtHvad er en sund vægt
En sund og normal vægt, defineres bl.a. ud fra WHO's (Verdenssundhedsorganisationens)BMI-Indeks (BMI = Body Mass Index). Ud fra BMI indeksets anbefalinger, svarer en normal vægt til et BMI mellem 18,5 og 25. Ligger dit BMI over 25, betragtes du som overvægtig, mens et BMI under 18,5 placerer dig i kategorien som undervægtig. Er dit BMI over 30 betragtes du som svær overvægtig, og er det over 35, betragtes det som svær fedme

Højt BMI
Ved BMI over 30, er vægten så høj, at der er tale om reel fedme. Skyldes din overvægt, at du har store mængder fedt på kroppen, har du stor risiko for nu eller i fremtiden at  blive ramt af nogle af overvægtens følgesygdomme. Du er sandsynligvis hæmmet i dagligdagen af din vægt, i form af begrænset bevægelighedsfrihed samt sygdomme som sukkersyge og forhøjet blodtryk. Fedme på dette niveau er direkte livstruende, og betragtes som sygdom. Det er derfor yderst vigtigt at komme ned i vægt i en fart. Søg evt. hjælp hos din læge.

Ulemper ved BMI
BMI har dog den store ulempe, at den ikke tager højde for fordelingen mellem fedt og muskler, men udelukkende bruger din vægt i forhold til din højde, til at fastslå hvor på indekset du ligger. Skal du derfor være helt sikker på din krops sundhedstilstand, kan du få foretaget en måling i langt de fleste fitness centre, hvor du vil få målt muskelmasse, fedtprocent samt væske i kroppen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...