mandag den 26. oktober 2009

Overvægtig og Motion

Når man er overvægtig kan det være meget vanskelig at komme i gang med motion. Det kan være svært at finde energien til det, og det kan virke uoverskueligt at skulle løbe eller lave andre former for motion, som man ser i fjernsynet.

For det første skal det lige slåes fast med syv tommer søm, at motion vil give dig energi, og der er derfor vigtigt at komme i gang, med et eller andet.

Når man som overvægtig skal starte med at dyrke motion, er det vigtigt, at man ikke lægger for hårdt ud. Start med at gå ture og ikke for langt. Efterhånden kan du øge længden og tempoet, indtil du til sidst kan begynde at jogge. Grunden til at man skal starte langsomt, er for at undgå for meget påvirkning af kroppen. Når man har meget ekstra vægt på kroppen, samt at musklerne er relativt svage, vil der hurtigt kunne opstå overbelastningsskader i muskler og led. Så start ud stille og roligt.

Det kan være en rigtig god ide at få professionel hjælp, evt. i et fitness center, hvor uddannet personale vil kunne hjælpe med at lægge et motions program, der stille og roligt vil forbedre din kondition. Jeg er udemærket klar over at det ikke er specielt rart at skulle vise sig selv frem på den måde, men det skal bare gøres. Tænk at det er noget du gør for dig, og at folk der ser på dig, ikke er folk der betyder noget for dig. Her skal man tage sig sammen, og så snart man har været afsted et par gange, vil den ubehagelige følelse forsvinde.

Husk at kombinere motionen med en sund kost. Se mine andre indlæg om sund kost.

Rigtig god fornøjelse!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...