tirsdag den 12. november 2013

Slappe baller

Flotte former og stramme baller, som dem på billedet til højre, er noget som rigtig mange kvinder ønsker og drømmer om. Langt de færreste kommer til at se sådan ud, og det er helt ok, og meget naturligt. Man mange kvinder har direkte slappe baller, der hænger, sover og generelt ser triste ud. Graviditet er en af de store syndere her, men også andre ting spiller ind. Det gode er, at man kan genoprette styrken, spændstigheden og formen i ballerne, ganske nemt. Lyder det som noget du kan brugs, så læs med.




Årsager til slappe balder
Graviditet, er som før nævnt, en hyppig årsag til at balderne bliver slappe, efter at være hævede, inaktive og ofte udsat for en vægtforøgelse. Men der er også andre årsager til at ballerne bliver slappe. Vores livsstil er en af de helt store syndere. Stillesiddende arbejde og inaktivitet gær musklerne i ballerne små og slappe, og det betyder at spændstigheden forsvinder, og du oplever området som hængende og løst. Så det er derfor vigtigt at man dyrker motion, og bruger musklerne i den nederste del af ryggen samt i ballerne.
Af de lidt mere overraskende årsager, finder man brug af stilletter. Når man går i sko med høje hæle, forskubbes kroppens tyngdepunkt. Det giver ubalance i musklerne, og deraf dysfunktionelle baldemuskler.
En anden mere overraskende del, er at løb på løbebånd faktisk ikke hjælper dig med at få en fast numse, faktisk tværtimod. Når man løber en tur i det fri, skal man selv trække foden bagud, så kroppen kan komme fremad. På et løbebånd, klarer båndet denne opgave, og musklerne i baglår og balder, bliver ikke aktiveret.

Undgå slappe baller
Den gode nyhed er, at det er nemt at forebygge slappe baller, og genopbygge formen og spændstigheden i numsen.

Det første man skal have fokus på, er at det at gå og stå i løbet af dagen, hjælper på problematikken. Når man går og står i løbet af dagen, bliver musklerne aktiveret, hvilket er super godt for baldemusklerne.
Udstrækning giver smidige muskler, og gør at den aktivitet der bliver udøvet, involverer musklerne, så både smidighed og styrke forbedres.
Et klap i numsen er faktisk godt. Det kan lyde meget mærkeligt, men det at man slår, eller bliver slået i numsen, er med til at aktiverer sansecellerne i huden, der er tæt forbundet med nervecellerne i musklerne. Det betyder, at du ved et slag med flad hånd, hjælper med at forbedre sammentrækningsrefleksen, hvilket giver en flottere form på ballerne.
Motion 3-4 gange om ugen, med bl.a. løb i det fri, samt specifikke øvelser hvor man bruger balder og lår, er bestemt at foretrække. Løb på bakker og/eller trapper er rigtig godt til træning af baglår, numsen og nedre rygmuskler.
Den sidste ting jeg vil nævne er massage/æltning af ballerne. Dette er igen med til at aktiverer muskler og celler, der giver en øget

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...