tirsdag den 29. oktober 2013

Myter om slankekur og vægttab - Sandt eller falsk

I forbindelse med vægttab og slankekur, hører mange myter. Mange er opstået i forbindelse med folks egen opfattelse af realiteter, kombineret med hvad man finder naturligt og åbenlyst. Andre opstår pga. uvidenhed og tro. Det er dog sådan, at tingene ikke altid er hvad de ser ud til. Jeg vil derfor hjælpe dig med at gennemskue de mest udbredte myter, for at finde ud af hvad der er sandt og hvad der er falsk.
Aften- og nattespisning gør dig tyk
Det er en udbredt teori, at spisning om aftenen og natten gør, at du tager på. Men dette er ikke helt korrekt. Man tager på når man indtager flere kalorier, end man forbrænder. Kalorier man indtager i løbet af aftenen og natten, feder ikke mere end dem man spiser om dagen. Det der dog ofte sker, er at man vælger mad med flere kalorier, i form af sukker og fedt om aftenen og natten. Det skyldes bl.a. at man ofte er mere træt, og har brug for et "fix" energi. Endvidere giver spisning i aften og nattetimerne, større risiko for forstoppelse og halsbrand.
Vælger du at spise en gulerod el. lign., kan det dog betyde at din forbrænding forbedres, da det er godt for maven, at have lidt at arbejde med hele tiden.

Kaffe er usundt
Der er mange der er af den opfattelse at kaffe er usundt. Dette er dog helt forkert. 2-4 kopper kaffe pr. dag, har faktisk mange positive effekter for dig, da kaffen indeholder ca. 1.000 forskellige antioxidanter, vitaminer, olier mv. som er gode for dig. De medvirker bl.a. til at at modvirke type 2 diabetes, parkinsons, gallesten og endda flere typer af kræft. Så drik endelig kaffe og gerne hver dag. Du skal dog holde dig til alm. sort kaffe, og ikke tilsætte mælk, sukker eller andre ting, da de indeholder kalorier fra fedt og sukker.

Jo mindre fedt jo bedre
Fedt er en vigtig byggesten i vores krop, og man må derfor ikke være fedtforskrækket. Fedt hjælper med at at give energi, genopbygge celler i kroppen og producerer de hormoner der skal til, for at kroppen fungerer optimalt. Der er dog forskel på fedt, og du bør primært få dit fedt i form at umættet fedt. Du finder umættet fedt i bl.a. nødder, fisk, avokado, oliven mv. Du skal undgå mættet fedt fra bl.a. frituremad, smør og fedt fra kød.

Læs også: Kostplan til vægttab

Vand forøger dit vægttab
Det er helt sikkert vigtigt at drikke vand, og man skal have 2-3 liter pr. dag for at systemet fungerer optimalt. Vand sørger for at fordøjelsen virker optimalt, og sikrer derfor at kroppen kan arbejde bedst muligt med maden i maven. Men man kan desværre ikke påvise at et øget væskeindtag, udover de 2-3 liter har nogen positiv effekt på vægttab.

Kulhydrater er usunde
Kulhydrater er ikke direkte usunde. Men for mange kulhydrater medfører et indtag af mange kalorier, som kan give dig overskud på kaloriekontoen, og medfører derfor en vægtøgning. Men hvis man tænker sig om, og udskifter de tomme kulhydrater fra fx. pasta, ris og hvidt brød, med fuldkornspasta og -ris, samt groft brød, og samtidig sørger for at indtaget af kulhydrater, i forhold til proteiner og fedt hænger sammen. Sørger du for at spise godt med grøntsager, frugt og magert kød, er lidt groft brød eller fuldkornspasta hertil rigtig godt og sundt for din krop.

Dette var et par myter omkring slankekur og vægttab. Har du flere, eller kommentarer vedr. indlægget, må du endelig skrive en kommentar.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...