mandag den 24. september 2012

Hvor meget fedt om dagen

Billed: www.sxc.hu Fotograf: Shenky

Hvor meget fedt om dagen har man brug for?
Hvor meget fedt man har brug for, er et meget interessant spørgsmål. Det er helt sikkert at et for højt indtag af fede fødevarer er skadeligt for kroppen og sætter sig på sidebenene. Men fedt er også nødvendigt for at fx vores hjerne kan fungerer, samt vores led og knogler smørres. Ligesom kalorier, er det daglige fedt indtag meget forskelligt hos os, det afhænger bl.a. køn, alder, vægt. Endvidere hvilken type fedt det er du spiser. Derfor vil jeg ikke komme med et eksakt antal gram eller en beregnings model, men i stedet give dig nogle gode råd til at reducerer dit daglige fedtindtag, samt vælge det sunde alternativ.

Sundt fedt og usundt fedt
Der er forskel på fedt. Noget er sundere end andet, og det første råd er at vælge fødevarer med sundt fedt. Sundt fedt er bl.a. det fedt du finder i planteolier, fisk og levertran. Usundt fedt er fedt du får fra bl.a. mejeri produkter samt animalsk fedt. Du kan også vælge at spise en kost med meget lav naturlig fedtindhold, og dække dit fedtbehov med kosttilskud. Spørg gerne i din lokale forhandler, hvad der passer godt til dit behov.
Hvor meget fedt
For at du har et eller andet at gå ud fra, vil jeg her fortælle hvad sundhedsstyrelsen anbefaler.
Anbefalingen fra sundhedsstyrelsen giver en anbefaling på at 25-30 % af den energi du indtager, skal komme fra fedt. Det betyder ikke at 25-30 % af din kost skal bestå af fedt, men af den samlede energi / kalorier du indtager, skal 25-30 % komme fra fedt. Vel og mærke det sunde fedt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...