tirsdag den 25. september 2012

Hold styr på vægttabet

foto: www.sxc.hu fotograf: guitargoa

Hold styr på vægttabet
Når man gerne vil tabe sig i vægt, er det vigtigt at sætte sig mål, og følge op på dem, så man kan følge sine fremskridt. At holde styr på vægttabet er ikke kun at veje sig, for vægten er ikke altid bamhjertig, og man oplever ofte at den står stille, eller endda stiger i en periode. Udover at følge udviklingen, kan du ved at hold styr på vægttabet holde fokus på den proces det er at tabe sig, og holde motivationen oppe.

Mål på flere parametre
At veje sig, er den mest oplagte måde at følge sit vægttab, og en rigtig god indikator for hvordan det går. Men der er mange andre ting man kan måle udviklingen på. At måle sig er også en rigtig god måde at se hvordan kroppen udvikler sig på. mål gerne flere steder bl.a. mave, lår, hofte, arme og bryst. Endvidere kan man måle sin fedtprocent, mærke hvordan kondition bliver forbedret, måle blodtryk.
Styrk motivationen til vægttab
Når du har flere parametre at måle på, er chancen for en positiv udvikling på en eller flere af dem mere sandsynlig, og på den måde styrker du din motivation. Det kan fx være en situation hvor vægten den sidste uge ikke har flyttet sig, men samtidig oplever du at målet omkring din mave er blevet 1,5 cm mindre, og din fedtprocent er faldet. Her er den logiske forklaring, at din muskelmasse er øget ved træning/motion, hvilket er godt, og dette er forklaringen på det ude blivende vægttab. En øget muskel masse er dog meget positiv, da den forøger dit basal stofskifte, og forbedrer din krops styrke og udholdenhed.

Sæt det i skema
Lav nogle skemaer hvor du med et bestemt interval, måler dig på en række punkter, for at se hvordan udviklingen er der. Jeg vil anbefale en uge mellem du måler og vejer dig. Dyrker du motion der kan måles på, fx løb eller cykling, kan du med fordel skrive ned hvor langt eller hurtigt du har udført din motion på.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...