onsdag den 23. maj 2012

Fedt på mavenFedt på maven
Mange af os kæmper med fedt på maven, men få af os ved, hvilke konsekvenser fedt på maven har for vores krop og sundhed, udover at være træls og grimt at se på, samt forstyrrende for selvværdet. Fedtet på maven er det farligste fedt overhovedet vi mennesker har, og derfor bør man være meget opmærksom på sin mave.

Hvorfor er fedt på maven farligt
Fedt på maven er ikke kun fedt som sidder under huden. I vores mave har vi vores organer, som er meget vigtige for vores generelle sundhed. Når vi har fedt på maven, sætter dette fedt sig også omkring vores organer, og hæmmer derved deres ydeevne. Endvidere betyder den oplagrede mængde fedt, at kroppen konstant skal bekæmpe fedtet, og derved sender stoffer ud i vores blod. Endvidere udskiller fedtet en række stoffer, der svarer til den proces kroppen selv sætter i gang når der bl.a. er infektioner i kroppen. Det er skidt, da en konstant påvirkning i kroppen medvirker til åreforkalkninger og dermed også bl.a. hjerteproblemer og blodpropper.
For meget fedt på maven medvirker også til diabetes. Dette skyldes at fedtet tvinger kroppen til at producerer meget insulin, for at nedbryde fedtet. Derved opstår der risiko for insulinresistens. Det betyder at cellerne i kroppen ikke kan bruge den producerede insulin ordentligt, og pludselig har du sukkersyge.


Fordele ved fedt på maven
Hvis man kan kalde det en fordel, nok snarere en trøst, så er fedtet på maven også nemt at forbrænde. Du kan derfor ved en kostomlægning kombineret med motion komme af med dit fedt på maven, og derved forbedre din generelle sundhed, og minimerer risikoen for livsstilsygdomme.


Hvornår har jeg for meget fedt på maven
En tommelfingerregel er, at mænd ikke bør være mere end 100 cm omkring livet, og kvinder bør ikke være mere end 88 cm om livet. Er man det, er man i risikozonen for prædiabetes. Så har du mål der er mere end dette, bør du komme i gang med at tabe dig.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...