fredag den 15. juli 2011

Solarie og hudkræft


Solarie og hudkræft
Lad os førts slå fast at, solarie og hudkræft kan hænge sammen, ved en overdrevet brug. Følg altid anbefalingerne i solcentrene,og tag dine forbehold. Tag ikke en solbadning hvis din hud er rød og irriteret efter sidste behandling, og vent mindst 48 timer  mellem solbadningerne. Endvidere er risikoen størst hos unge fra 12-18, da huden ikke er udviklet, og dermed mere modtagelig for ændringer foretaget af uv-strålerne. Dette gælder dog også for solbadning udenfor.

Er det sikkert at solbade i solarie
Alle solarier i Danmark skal nu være godkendte med DSF certifikat, der skal være synligt i solariet. Endvidere er der kommet regler for hvilke rørtype der må bruges. Det betyder at man i dag bruger COBRA III rør, der er svagere i styrke, men udnyttes bedre, da din farve holder længere og optagelsen af D-Vitamin forbedres.

Er sol sundt
Ja, i begrænsede mængder. Gå i solarie 1-2 gange om ugen. Din hud styrkes, du optager bedre d-vitamin, bliver glad og nyder en afslappet session mens du solbader. Lys er rigtig godt for os, og specielt i vintermånederne, kan solarie hjælpe på nedtrykthed og endda vinterdepression.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...