torsdag den 16. juni 2011

Hvad er bulgur - Sundt alternativ til ris


Hvad er bulgur - Sundt alternativ til ris
Bulgur vinder mere og mere frem herhjemme. Grunden til dette er at bulgur minder om ris, men er mere sundt og nærende, samt bedre mættende end ris. Bulgur er kogte, delvist afskallede og knækkede hvedekerner, der indeholder mange kostfibre (7,7%) - som er mere end ris. Indholdet af B vitamin er som i brune ris men indholdet af E vitamin er højere. Det er også nemt at lave, og kan bruges både varmt og koldt

Hvor finder jeg bulgur
Lang det fleste større supermarkeder forhandler bulgur. Vær dog forberedt på at det er en smule dyrere end ris og pasta. Et alternativ til dette, er de små udenlandske butikker, som også ofte forhandler bulgur. Her finder du det ofte også i en større mængde, og til en billigere kilopris.

Tilberedning af bulgur
Bulgur skal koges 10 minutter, og kan bruges som tilbehør til kød, i stedet for pasta i pastaretter, som en del af salat mv. Tag fx kold bulgur, og bland det med kyllingetern samt gulerødder, majs og ærter. Så har du en god og mættende salat til din frokost.

1 kommentar:

  1. En god beskrivelse af Bulgur, lige det jeg søgte. Denne side kan varmt anbefales i forbindelse med et ønske om sundere livsstil.

    Tom Nitzsch

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...