tirsdag den 1. februar 2011

Forbrænding af kalorier


Forbrænding af kolorier foregår i kroppen, 24 timer i døgnet. Forbrænding af kalorier sker for at kroppen kan omsætte vores mad til brugbar energi i forhold til fedt, sukker mv. men hvad er forbrændingen, og hvordan kan man øge forbrændingen af kalorier. Det vil jeg forsørg at give dig et svar på her.Når man taler om kroppens forbrænding – eller stofskifte – er det vigtigt at adskille hvileforbrændingen (hvilestofskiftet) fra døgnenergiomsætningen (det totale stofskifte). Hvileforbrændingen er den forbrænding, som altid foregår – fx når du sover – idet lungerne pumper, hjertet slår, hudceller fornyes, nyrerne renser ud osv.Det betyder at kroppen forbrænder kalorier, også selvom du forestiller dig at du sover 24 timer i døgnet.
Døgnenergiomsætningen derimod kan du selv påvirke, alt efter fx hvor meget du bevæger dig og hvad du spiser. Døgnenergiomsætningen er nemlig hvileforbrændingen plus alle de kalorieslugende aktiviteter, som kroppen foretager sig, fx når den fordøjer mad, vibrerer af kulde, løber efter bussen, laver havearbejde osv.

Så udover motion, kan man gøre ting for at øge forbrændingen af kalorier, og dermed få noget "gratis" energiomsætning.

1. Spis gerne krydret mad. Krydderier sætter forbrændingen op.
2. Undgå såvidt mulig alkohol, da alkohol er skadeligt for din forbrænding. Skal du drikke alkohol, anbefaler jeg dig at tage et enkelt glas rødvin til aftensmaden, da rødvin indeholder gode antioxidanter og vitaminer.
3. Spis mellemmåltider af fx. frugt, grøntsager, grove knækbrød og lign. Når maven konstant har noget at arbejde med, holdes forbrændingen oppe, og skal ikke skrues op og ned i forbindelse med indtagelse af hovedmåltider.
4. Hvis du træner, så lav gerne decideret styrketræning. Jo flere og større muskler man har, deso større er kroppens energibehov.
5. Sørg for at få minimum 7 timers søvn hver nat. Mangel på søvn kan hæmme din forbrænding, ligesom undersøgelser har påvist, at søvnmangel øger din appetit – især efter søde og usunde fødevarer. Årsagen til den øgede appetit skal findes i vores hormoner. Hormonbalancen bliver nemlig forvirret, når vi ikke får den mængde søvn, som vi har brug for. Det får så kroppen til at tro, at vi mangler energi i form af mad, selv om det faktisk er søvn, vi har behov for.

Jeg håber dette har hjulpet dig på vej mod en bedre og nemmere forbrænding af kalorier.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...