lørdag den 4. december 2010

En sikker taber - Tab vægt med grapefrugt



En sikker taber - Tab dig med grapefrugt:
Diæt som man bl.a. giver hjertepatienter, for hurtigt og effektivt vægttab før operation. På 2½ måned kan man tabe op til 25 kg, hvis det behøves.

Vejledning:
En halv rød grapefrugt før hvert måltid eller tre glas rød grapefrugtjuice om dagen giver et vægttab på godt 1,5 kilo på 12 uger. Det skyldes frugtens indhold af fytokemikalier, der reducerer kroppens niveau af insulin og derved tvinger den til at forbrænde flere kalorier.

Til alle måltider må du spise indtil du er mæt, eller simpelthen ikke kan spise mere. Lad være med at undlade noget fra diæten. Du må især ikke springe bacon til morgenmaden, eller salaten til de andre måltider. Det er kombinationen af maden der forbrænder.

Grapefrugten er meget vigtig, da den virker som katalysator der starter forbrændingen. En halv grapefrugt før hvert måltid eller tre glas grapefrugtjuice om dagen giver et vægttab på godt 1,5 kilo på 12 uger. Det skyldes frugtens indhold af fytokemikalier, der reducerer kroppens niveau af insulin og derved tvinger den til at forbrænde flere kalorier. Begræns kaffe, den påvirker insulinbalancen, der hindrer forbrændingen. Drik gerne kun en kop, og gerne i forbindelse med et måltid.


Spis ikke mellemmåltider. Spiser du det du skal jf. kuren bliver du heller ikke sulten.





Diæten udelukker fulstændig stivelse og sukker, som danner fedt. fedt dannes ikke af fedt - det hjælper med at forbrænde det. Så du kan stege i smør og bruge rigelig med olie og fedt.


Spis IKKE dessert, brød og hvide grøntsager eller søde kartofler
Spis ikke hvide løg, kartofler eller (blad)selleri


Spis GERNE røde løg, peberfrugter, radiser, agurk, broccoli, forårsløg, spinat, kål, gulerødder og tomater. Du må endvidere spise alt det kød du vil.
Alle læskedrikke skal være light og/eller koffeinfrie.


Jo mere du spiser, des mere vil du tabe. Du kan tabe op til 5 kg på 10 dage. Der vil de første 4 dage ikke være noget vægttab, men derefter vil vægten begynde at gå nedad.


Madplan:


Morgenmad:
½ grapefrugt eller 1 glas grapejuice
2 æg - fri tilberedning (spejlæg, scrambled eggs, kogte osv.)
2 skiver bacon


Frokost:
½ grapefrugt eller 1 glas grapejuice
salat m. dressing - frit valg og mængde
Kød - Frit valg - Fri mængde

Aftensmad:
½ grapefrugt eller 1 glas grapejuice
Kød - Frit valg - Fri mængde
Grøntsager - Grønne eller røde.

Sengetid:
1 glas tomatjuice eller skummetmælk.


Jeg har selv haft stor succes med denne kur, og det samme har min kone, begge af flere omgange. Så det er bare at komme i gang med slankekuren.

338 kommentarer:

  1. Den skal helt Sikkert prøves. Tak for den udførlige beskrivelse af hvordan man kan tabe sig med grapefrugt/ juice.

    Kh

    Helle

    SvarSlet
  2. Hejsa

    Jeg sidder lige og læser denne artikel og det lyder spændende. Men læser jeg korrekt når jeg læser 12 glas tomatjuice eller skummetmælk ved sengetid?
    Mvh Marianne

    SvarSlet
  3. Hej Marianne

    Det rigtige er selvfølgelig 1 glas tomatjuice eller skummetmælk. Tak for påmindelsen, fejlen er rettet.

    Håber du får succes med kuren som jeg har fået. Motion er også virkelig med til at booste forbrændingen ved denne kur, bare ½ times rask gåtur 3 gange om ugen, hjælper ufatteligt meget.

    Vh

    Thomas

    SvarSlet
  4. Hej

    Har læst din spændende diætplan. Men hvad med at rodfrugter? Vil det være i orden?

    Vh

    Ida

    SvarSlet
  5. Hejsa.

    Nogle rodfrugter vil være ok, fx gulerødder og rødbeder. Men du må ikke spise rodfrugter med stivelse, som fx kartofler.

    SvarSlet
  6. Hejsa hvad er hvide grønsager egentlig

    SvarSlet
  7. Hej Allan

    Hvide grøntsager er fx kartofler, hvidkål, blomkål mv. Simpelthen grøntsager der er hvide. Er de hvide indeholder de højst sandsynligt stivelse, som ikke er godt for kroppen, når man bruger denne kostplan.

    SvarSlet
  8. Hej TJ

    JEg ville høre om bønner er okay fx kidney beans på dåse og hvidebønner i tomatsovs?

    SvarSlet
  9. Hejsa

    I forhold til bønner, skal det siges at de jo generelt er meget sunde. Men jag har ikke lige kunne finde ud af hvad de består af, så jeg må henvise til at alle hvide grøntsager ikke må spises.

    Grunden til dette er at hvide grøntsager indeholder stivelse (deraf farven) og derfor er en dræber for denne kur, da det går ud på at undgå indtag af stivelse.

    Jeg håber dette kunne hjælpe. God fornøjelse med denne kostplan.

    SvarSlet
  10. hej...
    der står at man ikke må spise nogle mellem måltider, gæder dette også for frugt? undre mig hvis man slet ikke må spise noget frugt.... og så vil jeg høre om man godt må drikke koffeinfri kaffe ?? vh sandraob

    SvarSlet
  11. hej... der står at man ikke må spise nogle mellem måltider, gæder dette også frugt, det undre mig nemmelig hvis man slet ikke må spise noget frugt.
    og må man drikke koffeinfri kaffe?? vh sandraob

    SvarSlet
  12. Hej Sandraob

    Ingen mellemmåltider, betyder ingen mellemmåltider. Heller ikke frugt eller grøntsager. Grunden til man ikke må spise frugt i denne kur, er at man gerne vil undgå sukkeret som findes i frugt.

    Jeg vil tro at koffeinfri kaffe, uden tilsætning af sødestoffer, sukker mælk eller fløde er ok.

    Vh

    SvarSlet
  13. Hej... Der står man kun taber sig 1,5 kg på 12 uger?? Der virker da som en ret langsom kur så eller er det en stave fejl? :-)

    SvarSlet
  14. Hejsa. De 1,5 kg på 12 uger, er den effekt grapefrugten i sig selv giver, hvis man ikke omlægger sin kost. Udover de 1,5 kg fedt grapefrugten forbrænder, opnår man selvfølgelig yderligere vægttab, ved at følge kuren, Hvor meget er individuelt i forhold til aktivitetsniveau og kropstype.

    SvarSlet
  15. Hej..har kuren effekt, hvis man fx holder fridag om lørdagen? dvs ikke er på kur om lørdagen, men bare spiser normalt?

    SvarSlet
  16. Hej Thomas

    vi er faldet for kuren med stor iinteresse og vil lige høre dig ang. tilberedning.. er det ligemaget om man steger eller bager?? og hvordan skeldner du mellem om man spiser salat til frokost eller til aften??

    tak for god inspiration :-)

    SvarSlet
  17. Hejsa. Det er jeg glad for at høre. Den er super god, og dejligt jeg kunne hjælpe dig med inspiration til vægttab og slankekur.

    Tilberedning er ligemeget. Blot i passer på med at i ikke steger tingene så hårdt, at de bliver sorte. Skal i stege, så steg i meget lid Jomfru olivenolie.

    Om i spiser salat til frokost eller aften, eller til begge måltider er underordnet. Bare der er grøntsager med i billedet!!!

    SvarSlet
  18. Hejsa

    Nej, kuren mister en del af effekten, da det er meget vigtigt at man ikke indtager kalorier fra fx. hvidt brød og kartofler, som binder vand og fedt sammen...

    SvarSlet
  19. Er der ikke stivelse i æg?? som du anbefaler til morgenmad? :-)

    SvarSlet
  20. Hej...er i gang med kuren, men har ikke kunne finde nogle steder, man kan købe rød grapejuice..kun den gule ser jeg..nogen der ka hjælpe...
    Er du stadig på kuren, Thomas? og hvor meget har du ca tabt på hvor lang tid?
    Og så lige tak, fordi du deler denne kur med os:)
    Dorte

    SvarSlet
  21. Hejsa.

    I forhold til æg, kan jeg ikke 100 % garantere for at der ikke er lidt stivelse. Jeg mener dog at et æg består 99 % af proteiner. Jeg tror heller ikke man undgår stivelse 100 % i kuren, men tæt på :-)

    SvarSlet
  22. Hej Dorte

    I Føtex kan man købe den røde grapejuice der hedder Pure.
    Jeg er pt. ikke på kuren, da jeg er på kur i en begrænset periode, for at kunne holde motivationen. Jeg var sidst på den i 12 uger, og tabte mig ca. 8 kg. Hertil skal det siges at jeg samtidig dyrkede motion, og derved fik opbygget muskelmasse. Men jeg kunne måle på min fedtprocent at den faldt væsentligt...

    Vh

    Thomas

    SvarSlet
  23. Hej thomas.

    Vil lige høre om det er okay at spise rugbrød til frokost i diæten sammen med salaten? eller er det kun kød og salat.

    Mvh
    Lars

    SvarSlet
  24. Hej thomas.

    Er det muligt at bruge den gule grape juice istedet for den røde? For jeg kan kun få den gule i min by og der er intet føtex i nærheden..

    mvh lars

    SvarSlet
  25. Hej Lars

    Rugbrød skal du ikke spise til frokost, da man ved denne kur gerne skal undgå brød.

    Mht. til den gule, så er den desværre ikke brugbar. Det er kun grape juice der kan bruges. Den anden juice er vel appelsin eller annanas.

    Vh

    SvarSlet
  26. Er det iorden hvis man spiser en hel masse grapefrugter om dagen? altså istedet for en ½ om morgenen, frokost og aftensmad så spise en hel grapefrugt til hvert måltid?

    SvarSlet
  27. Jeg tror ikke det er dårligt at spise mere grapefrugt end beskrevet. Den angivne mængde der er beskrevet, er den mængde der som minimum skal til, for at man får en effekt af grape frugten.

    SvarSlet
  28. Der står bacon til morgenmad. Kan man spise noget anden istedfor? Jeg skriver nemlig ikke svinekød.

    SvarSlet
  29. I forhold til bacon, så er der fordi det indeholder mange proteiner samt fedt. Hvis du kan finde et andet stykke kød fra et andet dyr, der har nogenlunde samme sammensætning, kan du sagtens bruge det i stedet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Hvad med kalkun bacon i stedet måske? :)

      Slet
  30. hej, jeg synes at kurren lyder rigtigt spænde, så mig og min mand hoppede på den i går, hvad kan man fx. spise af grønsager og salat,? må man godt proppe krydderier på maden?

    SvarSlet
  31. Undgå hvide grøntsager, ellers er alle grøntsager tilladt. Se evt i teksten hvilke jeg anbefaler dig/jer at spise.

    Ja, man må meget gerne putte krydderier på maden. Jo stærkere, desto bedre.

    SvarSlet
  32. Jeg har kørt kuren i 10 dage og smidt små 5 kilo den virker:-) da jeg ikke er vild med grape køber jeg istedet rød grape frugt og presser den selv det smager meget bedre end købe juicen.

    SvarSlet
  33. Arbejder om natten, skal der byttes om på måltiderne eller skal der spises æg og bacon inden jeg går i seng om morgenen???+
    Mvh Anita.

    SvarSlet
  34. Hejsa. Hvis din døgnrytme er anderledes end den normale. Bør du spise morgenmad når du stå op om eftermiddagen. Den skal være din "morgenmad" Du skal ikke spise æg og bacon før du sover, da din forbrænding her vil være lav, og energien lagres. Så tilpas kuren til din døgnrytme, for at opnå et godt vægttab med denne slankekur.

    SvarSlet
  35. Tak for svaret.
    Mvh Anita.

    SvarSlet
  36. må man drikke vand eller skal man drikke grapejuice hele dagen? :)

    SvarSlet
  37. må man drikke vand hele dagen?? eller må man slet ikke drikke vand?

    SvarSlet
  38. Hejsa.

    Man må drikke alt det vand man vil, og minimum 3 glas grapejuise fordelt over de tre store måltider, i løbet af dagen.

    SvarSlet
  39. Alm grønne bønner kogt med gulerødder er vil også ok ikke? og er det ok hvis man træner lidt vægte samtidig at nuppe en dåse tun som et mellemmåltid da det kun er protein?

    SvarSlet
  40. Udfordringen i kuren syntes jeg er at finde på kød til middag og aften - tænkte på om schnitzler vendt i æg og lidt rasp er det helt galt? ved jo god rasp er brød? Kylling bliver sq kedelig i længden

    SvarSlet
  41. Kød til middag og aften kunne være:

    Hamburgerryg
    Kotteletter
    Roastbeef
    Gode stykker oksekød
    Kalkun
    pølser med min 80 % kød

    Ovenpå rugbrød eller knækbrød kan næsten alt kødpålæg anvendes. En schnitzel vendt i æg og rasp vil jeg ikke anbefale, da raspen som du selv angiver, er tørret lyst brød. Vend den evt. i æg, rørt op med peber og salt, og steg den i en lille smule olivenolie...

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Man kan også panere kød med groft rugmel :) Ville det være ok?

      Slet
  42. Grønne bønner og gulerødder er helt fine. Træner du ved siden af, er det okay at tage en dåse tun som mellemmåltid. Alternativt kan protein pulver/drik anbefales.

    SvarSlet
  43. Kan man bruge en anden frugt end grapefrugt som har samme effekt? Kan ikke lide smagen af grape. hverken som juice eller som frugt.

    SvarSlet
  44. Hejsa.

    Jeg er desværre ikke klar over om der er andre frugter der har samme egenskab som grape.

    SvarSlet
  45. Der står man må drikke light produkter, men dette gælder vel ikke cola zero da der er koffein i vel?

    På forhånd tak :)

    SvarSlet
  46. Spidskål er den ok?

    SvarSlet
  47. er der stivelse i knoor sovs til grønsagerne?

    SvarSlet
  48. Hej.. jeg har købt en grapefrugt juice fra rynkeby 100% frugt. men den er ikke rød men gul?? er det okay?

    SvarSlet
  49. Hejsa.

    Hermed svar på de sidste 4 kommentarer:

    I forhold til light produkter, så kan en halv liter cola light accepteres, men ikke anbefales. Dette skyldes at light produkter indeholder sødestoffer, som øger appetitten.

    Spidskål vil jeg tro er ok.

    Mht knorr sovs, så er pulver sovs jo ikke ligefrem de sundeste man kan vælge, og vil tro at der er stivelse i blandingen (det er det der gør sovsen tyk) Endvidere er der en del fedt i, så måske ikke det bedste at spise.

    Den gule grapefrugt kender jeg ikke. Du skal købe den røde, da det er den der refereres til i denne kur, for at opnå en effektiv slankekur.

    Generelt er det vigtigt at man ikke afviger fra denne kostplan, hvis man vil tabe sig i vægt. Afviger du, er det vigtigt at der suppleres med motion, for at få en optimal effekt.

    SvarSlet
  50. Hej Igen.. Nu er jeg på kuren det er 3.dagen og det kører bare...
    Men må man egentlig gerne spise majs, de er jo ikke røde eller grønne? og er der andre grøntsager som man må spise end dem du her beskrevet ovenfor.. det bliver hurtigt en alm salat som man skal spise længe?
    tænkte også på hvis man vil lave frikadeller af mager svinekød en dag, kan man så evt bytte melen ud med lidt havregryn eller duer det ikke? og hvad med mælken og æg deri?

    Håber at høre fra dig. :)

    SvarSlet
  51. Hej Thomas, jeg tænkte på om hvis man nu ryger eller drikker, om det så ødelægger hele ideen med kostplanen - eller på nogen måde nedsætter hastigheden af vægttab?

    SvarSlet
  52. Du skriver grønne eller røde grønsager - hvad med fx. gul peber ??

    Du har vel ikke nogle gode forslag til hvordan du tilberedte grønsagerne til aftensmaden og hvilke??

    Kan man evt. lave en sovs af noget så man har lidt dyppelse til aftensmaden - og hvad med ketchup ??

    SvarSlet
  53. Hej... Jeg har fundet kuren et andet sted, faktisk som en diæt der gives til hjerte patienter op til en operation... Nå det var ikke det jeg ville skrive... Jeg er bare så meget i tvivl mht. de hvide grøntsager... Radiser anbefales, men de er da, set med mine øjne, lige så hvide som kartofler.. Altså en radise er rød uden på og hvid indeni, lige som en kartoffel er brun yderst og hvid´inderst.. Måske er det bare en underlig tankegang, men jeg forstår det ikke helt.. ;)

    SvarSlet
  54. må der ikke spises fisk eller er det kun kød og fjerkræ . skal grøntsagerne ikke steges i smør ellr krydderier til aften , og så spises rå til frokost

    SvarSlet
  55. hej..
    Mon du kan svare på om majs er em tilladt grøntsag i denne kur.... Er i tvivl da man jo bruger majs til at lave mel i, hvilket for mig til at tænke på stivelse :)
    Håber du kender svaret :)
    Christina

    SvarSlet
  56. Hejsa.

    I forhold til majs mener jeg det er okay at spise majs. Men vælg gerne andre grøntsager, som den primære del af salater mv..
    I forhold til frikadeller, kan du sagtens lave dem af magert svinekød. Dog ville jeg undlade både mel og havregryn, da der er stivelse i begge dele. Lidt mælk og æg er ok.

    SvarSlet
  57. I forhold til rygning samt alkohol, er det selvfølgelig ikke sundt. Alkohol indeholder en del kalorier, og du bør holde dig fra det mest muligt. I forhold til rygning, ved jeg ikke om det har en effekt på kurens virkning. Men det er jo ikke sundt at ryge, og jeg vil anbefale dig at stoppe.

    SvarSlet
  58. Gul peber er også fint. Tilbered evt. i ovn sammen med kød, eller kog dem sammen.
    I forhold til sovs, har jeg ikke lige det gyldne råd, desværre. Ketchup i små mængder er ok, men mange indeholder sukker og stivelse, så vælg med omtanke.

    SvarSlet
  59. Hej.
    Her er så en liste over stivelseindhold.
    Lige dette med farver har ikke noget med stivelseindhold at gøre. F.eks : majs 22g stivelse pr. 100g og blomkål 0,01g pr. 100g.

    Se det hele på dette link:
    http://www.rapsol.dk/Da/ct144.php

    Hilsen jebonde.

    SvarSlet
  60. Hej Thomas....

    Kød kan det erstattes af fisk ????? begge dele inderholder jo proteiner..

    SvarSlet
  61. Ja, det vil jeg tro. Men spis gerne både kød og fisk, da de begge indeholder gode ting fo kroppen.

    SvarSlet
  62. Lige i forhold til majs vil jeg bestemt ikke anbefale at spise da det indeholder rigtig meget stivelse som man jo helst skal undgå.

    SvarSlet
  63. må man bare ikke spise en hel grapefrugt? til hvert måltid?

    SvarSlet
  64. Hej..
    Hvis man nu vil fx bruge et æg eller noget mælk til at holde kød eller revet grønt sammen når det skal steges, er det så okay?

    Rigtig dejlig blog :-)

    SvarSlet
  65. Hej :)
    Jeg vil bare lige høre, om det er dårligt for kuren at drikke danskvand med citrus? Eller om det er okay :)

    SvarSlet
  66. Hejsa.
    Nu hvor der er så mange restriktioner på hvad der er godt og ikke godt, så vil jeg bare lige være sikker... Må man spise feta og baconstykker i sin salat til middag?? Hva med porre og forårsløg?? Og til sidst hvad er det så, man skal se efter for at vide, om der er stivelse i de forskellige madprodukter?? Mvh. MN

    SvarSlet
  67. Hej. :)
    Nu skriver du, at man taber sig 1,5 kg på 12 uger udelukkende pga grapefrugten. Bliver det ved, hvis man fortsætter kuren efter de 12 uger er gået? :)

    SvarSlet
  68. Hejsa

    Det er en rigtig god ide at holde 6-8 ugers pause, da kroppen ellers vænner sig til effekten, og derved vil en større mængde skulle indtages, før den samme effekt opnåes.

    SvarSlet
  69. Hejsa MN

    I forhold til hvad der er godt og skidt, så er bacon i salaten ikke godt, da det kun er til morgenmad, i den afsatte mængde der bør indtages. Feta, med lavt fedtindhold, er derimod okay.

    Mht. forårsløg og porre, mener jeg ikke umiddelbart at det ikke skulle kunne spises. Men da jeg ikke er fødevare ekspert, så kan jeg ikke garantere det.

    I forhold til stivelse, bør du undersøge de forskellige fødevarer på nettet. Dog er mange hvide grøntsager med højt indhold af stivelse, ligesom brød og pasta er nogle af de store syndere.

    SvarSlet
  70. Hej Thomas :)
    tak fordi du har delt kuren. Jeg begynder på den i morgen, og har lige nogle spørgsmål:
    For det første, så skriver du under beskrivelsen af kuren, at man gerne må stege i masser af smør og fedtstoffer, men i en af dine besvarelser til en bruger herinde skriver du, at man skal stege i meget lidt jomfru olivenolie? Så hvad må man? Din besvarelse lød sådan her:
    "Tilberedning er ligemeget. Blot i passer på med at i ikke steger tingene så hårdt, at de bliver sorte. Skal i stege, så steg i meget lid Jomfru olivenolie."

    Et anden spørgsmål er om man må spise oliven, appelsin og æble i sin salat og må man godt blande grønsager og salat til frokost og aftensmad? Og til sidst, for at være helt sikker, man må godt spise grønsager til frokost og salat til aftensmad i stedet for omvendt, ikke sandt?

    På forhånd tak for hjælpen!

    SvarSlet
  71. Må man spise ananas, avocado og solsikkekerne (eller andre slags f.eks. pinjekerner)?

    SvarSlet
  72. Hej Thomas..

    Fra og med idag er jeg hoppet på denne kur.. håber det giver resultater:) jeg har lige lidt afklarende spørgsmål..
    1. Må man drikke grøn the (uden sukker, sødestoffer, honning mælk etc?)
    2. Må man bruge kvark/græsk yougurht 0,1% til at lave egen dressing til forkostsalaten?
    3. Danskvand m. citron - er det tilladt? jeg er en sodavandspige, men mest pga brusen, så danskvand kan også tage min craving for det;)

    på forhånd tusind tak for svar.

    mvh Michelle

    SvarSlet
  73. Hvad med bønnespirer? vil der være ok at bruge dem i salat?

    SvarSlet
  74. Hej!
    Jeg startede på kuren i torsdags, og indtil videre kører det nogenlunde. Om morgenen er det dog ikke altid at jeg blier mæt af de to skiver bacon og to æg, så jeg vil høre om det (ifølge din mening) skulle være noget i vejen med at spise 125 g youghurt naturel med en lille smule ymerdrys?
    Derudover vil jeg høre, om couscous og bulgur (der jo trods alt er i familie med pasta og ris) også er forbudt? Og om feta i salaten er OK?
    //Mie

    SvarSlet
  75. Hej.. Jeg ville lige høre om der ikke findes andre morgenmadsmuligheder end æg og bacon? Cultura naturel eks... også proteinholdig...???Hilsen Karina

    SvarSlet
  76. Hej Allesammen.

    Tusind tak for jeres mange indlæg, og meget positive tilbagemeldinger på denne kostplan. Jeg er rigtig glad for at høre at mange har opnået gode resultater, og at i gerne vil komme med forbedringsforslag/alternativer til planen.

    Jeg vil lige gøre opmærksom på at jeg ikke er kostekspert, og derfor ikke kender alle fødevarer godt nok, til at kunne svare på om nogle ting kan erstattes med andre.

    Jeg vil derfor opfordre jer til at følge anvisningerne bedst muligt. Men man kan jo prøve forskellige ting af.

    Kort svar til jer der sidst har postet indlæg.
    1. Morgenmaden er vigtig, da den giver fedtstof og protein. Jeg har desværre ikke alternativer til denne.
    2. Danskvand er helt fint at drikke.
    3. Ren grøn te er også fint, men drik ikke for meget
    4. Mener at avokado er okay, men kan ikke sige noget mht. pinjekerner osv.
    5. Hvis der er stivelse i bulgur og couscous, kan det ikke spises.

    Jeg håber dette var okay.

    Vh

    Thomas

    SvarSlet
  77. må man få mælke produkter

    SvarSlet
  78. hej
    jeg er en ung mand der arbejder om natten,
    hvordan skal jeg tage maden.
    vh
    anonym

    SvarSlet
  79. Jeg er en pige på 21 år! Som var på denne kur i godt et halv år og smed 33 kg. Så den kan helt sikkert anbefales til ALLE! (:
    Men jeg vil dog undlade mælke'produktet til sengetid .. Det bedste at drikke på det tidspunkt er vand! Da kroppen har lettere ved at forbrænde det!

    SvarSlet
  80. Hej Thomas.

    Først tak for opskriften til Grapefrugt kuren, som jeg så vil starte på her i det nye år der kommer, nu har jeg læst alle kommentarerne her på bloggen, for at se hvor jeg kunne købe den Pink/Røde grapefrugtjuice og du siger Føtex, men "min" føtex har den ikke - så gik jeg til min lokale juice pusher som har over 30 forskellige juicer og han har den heller ikke ! Du siger du har købt din i Føtex.. - jeg kan ikke finde den,. Har du nogen ide om hvor den ellers kan findes henne.. Hilsen og god bag jul fra Anibas

    SvarSlet
  81. Hej Anibas

    JEg har kun købt det i Føtex, og har altid kunnet få det. Prøv i lign. store forretninger som kvickly, SuperBest mv.

    SvarSlet
  82. Jeg har fået denne kur et andet sted fra, her nævnes slet ikke at det skal være rød grape, der står blot 0.5 grape eller et glas grapejuice, hvad skulle forskellen lige være på gul eller rød, udover smagen?

    SvarSlet
  83. Hej Thomas.

    Har før været på grape kuren med gode resultater. Men eftersom at jeg nu ikke kan få nogen form for grapé ned, hverken juice, ren eller presset, vil jeg høre om du/andre har nogle forslag til hvad man evt. ellers kunne spise? Kan nemlig ikke finde mig frem til noget på nettet.

    SvarSlet
    Svar
    1. hej, hvis du bare undlader juice helt taber du dig stort set det samme som hvis du drikker juicen!!! jeg har selv tab mig fra 82kg til 68kg på 14 uger. Men det kræver man er vedholdende!!! Ingen alkohol, ingen kaffe, ingen brød, ingen kartofler, ingen sovs, ingen former for alm snaks! Men den virker (-:

      Slet
  84. Må man spise nødder?

    SvarSlet
  85. Hejsa.

    Tak for alle jeres kommentarer, dejligt med en god dialog på bloggen omkring kuren og slankekur.

    I forhold til valg af grape, så har jeg ladet mig fortælle at den røde grape har den effekt at forbrændingen øges ved indtag. Jeg ved ikke om gul grape har noget af den samme effekt, men det bedste skulle være rød grape.

    Kan man ikke spise grape, er denne kur ikke noget man kan bruge. Ved godt det er surt, men smager du det nok gange, skal du nok kunne få det ned.

    Selvom nødder er sunde, så anbefaler jeg at man følger kuren, for at få optimal resultat. Følges kuren ikke, kan jeg ikke sige hvordan de forskellige madvarer, og i hvilke mængder, der påvirker resultatet positivt eller negativt.

    Vh

    SvarSlet
  86. Hej Thomas.
    Hvad så når man er færdig med kuren, må man så ikke spise brød eller tager man det hele på igen så?

    Og hvad sker der når man så stopper med grapen?

    SvarSlet
  87. Hvis man ikke kan spise en ½ grap, kan man jo presse den og tilsætte ½liter vand og drikke det.

    SvarSlet
  88. hvordan ser det ud med at tage protein pulver samtidig ???? godt eller skidt.

    SvarSlet
  89. Hejsa.

    En kur er en måde at opnå et vægttab hurtigere, ved at omlægge sin kost i en periode. Derefter skal man selvfølgelig tilbage til en alm. sund kost, og gerne supplere det med motion et par gange om ugen. Derfor tager man selvfølgelig ikke på, af at starte med at spise hvid brød, i forhold til en "normal" mængde. (man skal ikke begynde at leve af det)
    Grapen har kun effekt i den angivne periode. Derfor skal man holde pause efter ca 12 uger.

    I forhold til proteinpulver, mener jeg kun du skal tage det, såfremt du træner meget, og derfor har behov for at supplere din kost med proteiner til opbygning af dine muskler.

    SvarSlet
  90. må man drikke ice the eller the?

    SvarSlet
  91. Så lang tid det er light og koffeinfri, så er det okay, i begrænsede mængder. Foretræk vand.

    SvarSlet
  92. Hej

    Jeg er også igang med denne kur og er blevet i tvivl om, hvor længe man kan være på den og om der er nogen farer for ens sundhed?

    SvarSlet
  93. Hej

    Jeg har været på denne kur i ca 6 mdr og er kommet i tvivl om, hvor længe man må være på denne kur og om der er nogen sundhedsfarer?
    Det skal siges at jeg har tabt 17 kg så den virker :)

    SvarSlet
  94. må man godt have hakkede tomater med i madlavningen ? og må man bruge friske hvidløg som kryderri ?

    SvarSlet
  95. Rød grape kan købes i Rema 1000

    SvarSlet
  96. Hejsa

    Hakkede tomater og hvidløg er fint som en del af madlavningen.

    I forhold til bacon, så kender jeg ikke noget alternativ indenfor fisk. Baconens egenskab i kuren er at få det fedt kroppen har brug for. Så noget meget fed fisk, kunne være en mulighed. Men kuren er designet og testet, ud fra bacon.

    SvarSlet
  97. Hej Thomas.
    Nu når jeg træner håndbold 2-3 gange og er i motionscentret 1-2 gange ugentligt, og når derfor hurtigt også at forbrænde måltiderne, og går og er sulten op til aftensmaden.
    Vil høre om der er en mulgihed for at tage en mellemmåltid mellem frokost og aften feks. nogle gulerødder, tomater, eller er der andre ting som ville være bedre?
    Hilsen Sandra

    SvarSlet
  98. Hej

    Vil blot fortælle at jeg har tabt 10 kg på halvanden måned. Tusind tusind tal fordi du deler denne kur. Jeg følger din blog, og glæder mig altid til at læse dine indlæg om slankekur.

    Kh

    Jette

    SvarSlet
  99. Hej :)
    Er frugt okay at spise frugt ?

    SvarSlet
  100. Er det hver morgen man skal spise æg og bacon?

    SvarSlet
  101. Hej Thomas, nu er jeg også startet på kuren.
    er der alternativer til morgenmaden?

    Må man drikke/spise mælkeprodukter med lav fedtprocent?

    Hilsen Pia

    SvarSlet
  102. Hej
    må man gerne putte dressing på aftensmaden ?

    SvarSlet
  103. Hejsa.

    Bacon og æg hver morgen, så længe du er på kuren.
    I forhold til frugt, følg kurens beskrivelse.
    Mælkeprodukter skal kun indtages som et glas skummetmælk før sengetid.

    I forhold til dig der træner meget, vil jeg helt klart anbefale mellemmåltider. Din krop har brug for flere kalorier og vitaminer, og derfor er gulerødder eller tomater gode alternativer. Endvidere vil jeg anbefale dig at drikke mindst ½ liter mælk, for at få protein og kalk nok, til at styrke dine knogler, i forhold til din motion.

    SvarSlet
  104. Hej TJ.
    Jeg sidder med et lavt madbudget, så tænkte om du kan pege mig afsted til de billigste buttiker? Har set en rød grape koster ca 4kr stykket, kan det ikke gøres billigere? :)

    Tak ellers for denne fine blog.

    SvarSlet
  105. Er det en god idé at spise en del kylling (bryst u. skind) på kuren? Jeg tænker, at det jo er forholdsvis fedtfattig og rig på proteiner. Og er det okay, at spise en stor rød bøf?

    SvarSlet
  106. Hey Thomas..

    Virker kuren kun hvis man spiser eller drikker grape til måltiderne?

    SvarSlet
  107. Hej hej, jeg har fået denne kur af en anden person som har tabt sig over 20 kg på 10 - 12 uger så nu er jeg også gået igang. Men der er lidt forskel på dem, du siger at det skal være rød grapefrugt og juice, i min kan det godt være en gul grape og gul juice bare den er sukkerfri - Hvad siger du til det ?
    Og hvorfor er det egentlig at man ikke må spise f.eks en gulerød eller en grapefrugt som mellemmåltid, sætter det ikke bare forbrændingen op, her står det næsten som om det skader - gør det det ?
    Og du skriver også at man skal drikke 3 glas juice pr. dag - i min står der kun at det kan erstatte den ½ grapefrugt, så hvis jeg spiser en ½ grapefrugt så behøver jeg vel ikke juice også vel ?

    Mvh Charlotte Sørensen

    SvarSlet
  108. SKAL man tage den i 4 uger, eller er 2 uger ok, og så bare supplere med mellemmåltider efter de 2 uger? jeg behøver nemlig ikke tabe mig så meget...

    SvarSlet
  109. hey...

    må man godt komme fuldkorns pasta i salaten til om frokosten??

    SvarSlet
  110. Hej

    Vil lige høre om hvis man er ryger om det gør nogen forskel..? og hvad med alkohol. selvfølgelig i begrænset mængder, jeg går i byen en gang i måneden.. er det noget der stopper forbrændingen..?

    På forhånd tak

    SvarSlet
  111. Hejsa

    Tak for alle kommentarerne og spørgsmålene, jeg vil forsøge at besvare dem:

    Kylling er et godt alternativ, specielt uden skind, og helt kyllingebryst.

    I forhold til kuren, så er essensen at den røde grape hjælper på vægttabet. Jeg har ikke prøvet den uden, og kender derfor ikke virkningen af at undlade grapen.

    Hej Charlotte. I forhold til den kur du har fået, så vil jeg ikke kommenterer på den, da jeg ikke kender indholdet og sammensætningen af den. Jeg kan kun sige at den kur jeg her angiver virker, med den angivne sammensætning og beskrivelse.

    2 uger er nok lige lidt nok, men hvis du ikke skal tabe dig meget, kan du jo bruge de elementer du synes virker gode.

    I forhold til Pasta, så hold dig fra det. Kun grønt i salaten.

    Rygning er generelt usundt, og muligheden for at det påvirker resultatet er stor, uden jeg dog kender den præcist. Men min anbefaling er klart, at du bør stoppe med rygning, hvis du gerne vil have et sundt og langt liv. I forhold til en enkelt bytur om måneden, så mener jeg, at det skal der være plads til. Men det påvirker selvfølgelig din krop i en periode efter indtaget af alkoholen.

    SvarSlet
  112. Hej

    kan man bruge brun sukker istedet for alm. sukker??

    SvarSlet
  113. Hejsa

    Jeg ved ikke om der nogen fordel eller ulempe ved det? I hvilken forbindelse tænker du?

    SvarSlet
  114. hej igen

    jeg tænker mere til kaffen eller teen..

    SvarSlet
  115. Jeg vil anbefale dig ikke at bruge sukker i din kaffe eller te. Det er unødige kalorier, og der er meget energi i sukkeret.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej. Jeg sidder også læser alle de gode og inspirerende indlæg, og synes det lyder som en kanon kur, jeg selv godt vil igang med. Men her tænkte jeg lige på, om man som sukkeralternativ, ville kunne benytte det der hedder "birkesød" eller "SØD", som jo benyttes til sukkersyge patienter.? Det bør vel være "sukkerfrit"?;)
      I forbindelse med en stivelsesfri og sukkerfri kur jeg har prøvet engang, skulle man benytte Birkesød , og det er VIRKELIG sødt, og et meget fint pulveriseret sukkerstof, hvilket gør at man ikke behøver bruge ret meget for at opnå sødmen. Og det er også lidt pebret i pris, og kan kun købes i helsebutikker. Men mon det kunne skade, for dem der har svært ved at undvære lidt sødme i the´en, eller kaffen??

      Slet
  116. Fuldkornsbrød og fuldkornspasta er vel et godt alternativ når man har tabt sig det ønskede.

    SvarSlet
  117. Hej ville bare smide en lille kommentar, der findes en grapefrugt der er gul / hvid i kødet, den røde er dog mest udbredt i supermarkederne i DK.

    SvarSlet
  118. Hej Thomas

    Jeg er lige startet på kuren idag. Da jeg ikke har kunne finde nogen juice, har jeg selv presset 1 rød grape og drukket det sammen med al kødet fra den.
    Jeg ville høre om det er max 1/2 rød grape man må spise før hvert måltid, eller om det er ok jeg presser en hel. Indtil videre har jeg presset en hel grape, og selvom det er en elektrisk presser og alt kommer ud af frugten, så er glasset ikke fyldt halvt op.

    SvarSlet
  119. Hej Thomas, Jeg er igang med kuren og den virker. MEN... i min kur står der sådan her: Du må ikke spise hvide løg, kartofler og selleri. Du MÅ spise røde og grønne løg, peberfrugt, radiser, agurk, broccoli, spinatblade, KÅL, gulerødder og tomater.

    Jeg har spise hvidkål og den virker stadig... så jeg tror altså godt man må spise kål?

    SvarSlet
  120. Hejsa.

    Tak for jeres indlæg.

    Fuldkornsprodukter er et godt alternativ, når man har nået sin ønskevægt.

    I forhold til gul grape, har den ikke samme positive virkning på forbrændingen som den røde.

    Det er super godt selv at presse frugten, så får du vikelig en god effekt. Man skal kun drikke det, der svarer til en halv rød grapefrugt, før hvert måltid.

    I forhold til kål, så kan kuren godt virke. Men anbefalingen er at holde sig fra hvide grøntsager, for at undgå stivelse. Derfor tror jeg at kuren vil være mere effektiv for dig, hvis du holder dig til anvisningerne. Men det er jo ikke sådan, at fordi man spiser lidt kål en gang imellem, så fungerer den slet ikke.

    SvarSlet
  121. Hejsa...

    du skriver som overskrift sund slankekur?????

    er det ikke farligt at afskære enkelte ting helt fra kosten?

    tænker hvor får ens hjerne energi og power i denne kur????

    Mvh

    SvarSlet
  122. Hejsa.
    Jeg er ved at forberede mig mentalt på at gå i gang med kuren. Skal tabe 9 kg, hvilket burde være til at overskue. Men har bare brug for en kickstart, og er sikker på, at det her er vejen.
    Jeg har et par spørgsmål - har læst alle indlæg, men har alligevel et par ting :-).
    1. Der står, at man må spise dressing på sin salat. Er det helt almindelig købedressing? Kan bedst lide thousand island....
    2. Hvor mange dage i træk skal jeg spise på denne måde? Min veninde har været på den i 12 dage, har holdt to dages pause, 12 dage igen osv i to mdr. Hun har tabt 7 kg på 2 mdr, og var bestemt ikke overvægtig.
    3. Jeg har før prøvet Atkins og Dukan, og gik ret død i alt det kød. Så hvis der er nogen, der har nogle gode fif til tilberedning af kød, vil jeg blive glad.
    Mange hilsner
    Marianne

    SvarSlet
  123. Hej Thomas.

    Jeg har været ude og købe økologiske fuldkorns pastaskruer, også ville jeg høre om det var okay at spise dem til salaten?

    Må man gerne spise mad der indeholder kulhydrater i?

    Og med hensyn til nødder, er det okay at spise dem?

    SvarSlet
  124. Nu spiser jeg frugt hver morgen. altså æble, pærer, banan, og vindruer. Er det noget jeg skal fortsætte med sammen med æggene?
    Mvh Nanna

    SvarSlet
  125. Hej derinde. tak for delingen af denne kur.
    jeg starter dén op imorgen..
    i snakker lidt om gule og røde grapes.
    Jeg har handlet godt ind af kød og en masse salat osv. Angående graben har jeg taget de friske fra spar. de gule og på størrelse med en appelsin. når.man skærer dén over er dén rød indeni. har idag prøvet at presse et glas og det smager rimelig godt! :)
    Men er det dén rigtige grabe jeg bruger? Det osse dén dér er vist et billede af oppe øverst her på siden. håber nogle vil svare. og har i nogen gode råd eller.sucess historier må i meget gerne give lyd! Tak på forhånd!

    SvarSlet
  126. Hejsa.

    Tak for alle spørgsmålene. Lad mig igen starte med at understrege, at jeg ikke kan fortælle hvad effekten af ændringer til denne kostplan vil medføre. Jeg vil derfor opfordre til at man følger kuren, som den er beskrevet.

    I forhold til om denne kur er farlig, kan jeg kun sige nej. Man får fedt, protein og kulhydrater, vitaminer og mineraler, og indeholder alt hvad kroppen har brug for.

    I forhold til frugt til morgenmad, bør du droppe det mens du følger kuren.

    Den røde grapefrugt, har en gul skal, men rødt kød. Det er farven på kødet/juicen der er afgørende, så det er den rigtige frugt du har købt.

    Hvis du skal bruge dressing på din salat, skal det vare en med 0,5 g fedt. og kun lidt.

    Håber I kunne bruge det til noget.

    SvarSlet
  127. Så nu vil jeg også igang med kuren. Har virkelig købt stort ind;) grape kød æg salat.
    Jeg kunne godt tænke mig af høre fra dem der har været på kuren og hvor meget de har tabt:-)

    SvarSlet
  128. Hej Thomas
    Jeg startede på kuren idag. så håber at den hjælper. mit mål er kun at tabe 4 kg, så håber at det går stærkt.
    Jeg kan ikke undvære min kaffe - er det ok med max tre kopper om dagen? da jeg har en stor appetit, og er vant til mange mellemmåltider,er det så ok at jeg spiser en grapefrugt som mellemmåltid mellem morgenmad og frokost? og mellem frokost og aftensmad?:-)

    SvarSlet
  129. må sætte noget flødesovs i sit kød som en slags sovs?

    SvarSlet
  130. Tak for god inspiration....Jeg starter kuren i dag men har lige et par spørgsmål. Når jeg nu skal spise grønsager er det så i orden at spise eks. røde kidneybønner? og kan man spise røde linser eller indeholder de stivelse? Hvor længe kan man være på kuren? og er det ok med en snydedag?

    SvarSlet
  131. hej kan man bruge appelsin i stedet for grape.?

    SvarSlet
  132. Hejsa.

    Tak for jeres spørgsmål.

    I forhold til kaffe, så er sort kaffe ok.
    En grapefrugt vil være ok som mellemmåltid, men hvis du skal følge kuren, er den ikke bygget op med mellemmåltider.

    Du skal holde dig fra bønner og linser. Du skal spise de angivne grøntsager, el. lign. En snydedag kan jo forlænge,ødelægge kuren, så jeg vil ikke anbefale det.

    Appelsin kan ikke bruges, da den ikke har den samme virkning som den røde grape.

    SvarSlet
    Svar
    1. hej thomas. takker for denne side og kuren :) indtil vidre har jeg tabt 5,5 kg på 14 dage så er meget tilfreds. men vil lige høre at efter de 12 uger, hvor lang tids pause skal jeg så tage efter før jeg må starte igen :)

      Slet
  133. Jeg fulgte kuren i 9 uger sidste år fra 2/5 og smed 14,8 kg :) og dyrkede intet motion! Smed to sorte sække ud med tøj der var blevet alt for stort :P Virkelig fedt at kunne se resultater..

    Det er næsten den samme jeg har dog står der i min bare grape (ikke nøvendigvis rød og jeg købte bare dem der nu var i den butik jeg var i) og en ½ liter grape juice (ikke kun et glas i stedet for den halve frugt) og sengetids delen er ikke med samt lidt mere forklaring..

    Er lige startet op igen på "min" version her 1/5 og det går fint.. Skal "kun" af med 9 kg denne gang, men mere ville da bare være fedt ;) Har startet en lille gruppe på fjæs med en flok tøser der er i gang med kuren..

    Man kan forresten købe grapejuice i Tyskland bla har Punica lavet en som jeg bruger :)

    Men ellers held og lykke til jer alle..

    SvarSlet
  134. FANTASTISK kur :)
    Startede i mandags og har allerede nu smidt 2,3 kg! nu må vi se hvordan de næste uger går, glæder mig :)

    SvarSlet
  135. hej vil høre om hvis man nu skal i byen en lørdag, og man stadig spiser det du har anbefalet men drikker alkohol, vil kuren så bare vente med at blive forbrøndt indtil alkoholen er ude af kroppen?
    hilsen kristina

    SvarSlet
  136. Hej Thomas. Startede på kuren for 1 1/2 uge siden og har smidt 4,5 kg indtil nu. Og fortætter. Men vil lige høre, når jeg nu er færdig med de 12 uger. Hvor lang tids pause skal jeg så tage? eller er der ik bare noget af det jeg kan ændre og fortsætte. Tænker at middagsmad og aftensmad jo er meget normal. Jeg er ikke så vil med kartofler, ris og brød alligevel.

    SvarSlet
  137. Ser frem til denne kur. eneste der kan blive svært er i weekenden, hvis man tag i byen.

    SvarSlet
  138. hej derude
    jeg vil lige hører om der er nogen som har været på denne kur der har taget kiloerne på igen...?

    fordi jeg skal tabe mig ca. 6 kg til slutningen af juni til min dimissions fest og kan derfor ikke spilde tiden for at prøve at se om kuren virker.

    håber på svar hurtigst muligt

    SvarSlet
  139. Hvad hedder denne kur?
    Jeg kunne godt tænke mig at finde nogle flere madplaner, så man kan få mere inspiration.

    SvarSlet
  140. Hejsa Thomas
    Mange tak for denne kur. Jeg er startet på kuren og det er min dag 4.
    - Jeg ville blot høre om, man eventuelt måtte spise nogle agurker eller tomater til morgenmaden, da jeg tror det bliver for kedeligt med æg i længden. Udover det, kan jeg simpelthen ikke spise bacon. Jeg kan ikke lide det, og derfor får jeg en brækfornemmelse.Ville det ikke være OK, at undvære bacon?`

    Tak for svaret på forhånd

    SvarSlet
  141. Er det ok at undvære bacon. kan simpelthen ik lide det.

    SvarSlet
  142. hej thomas er der nogen dokumation for denne kur jeg har forsøgt at finde en rød tråd i alle de råd man kan finde på nettet det eneste jeg har fundet ud af er at der er ikke to diatister der har gået på samme uddannelse . så må man spise fedt så må man ikke hvad er rigtig og hvad er forkert mvh BN

    SvarSlet
  143. Må man få rosiner i ens broccoli salat?? Mange tak for du gider tag dig tid til dette her... :-)
    HGM

    SvarSlet
  144. Hejsa

    Igen tak for alle de gode spørgsmål til denne slankekur kostplan.

    I forhold til alkohol bør det undgås. Alkohol indeholder en masse kalorier, og nedsætter samtidig kroppens forbrænding, fordøjelse mv. Så prøv at skær ned på byture og alkohol.

    Tomat og/eller agurk til morgenmad, vil nok ikke betyde ret meget, så det kan godt accepteres som en del af at gøre det lidt mere spændende.

    Jeg har ikke nogen dokumentation, udover hvad jeg selv har oplevet, og hvad du kan læse af indlæg her, fra folk som taber sig. Jeg tror forskellene i de forskellige kostråd, er sammensætningerne af mad. Menneskekroppene er forskellige, og derfor virker forskellige slankekurer forskelligt på os.

    Bacon er vigtig for kuren, da det er det eneste fedt du får. Hvis du ikke spiser bacon, skal du spise noget smør eller olie, da man ikke må droppe fedt fuldstændigt.

    Rosiner er sukkerbomber og bør ikke kommes i salaten.

    SvarSlet
  145. Hej Thomas

    Fed kur :) Ingen mellemmåltider. Man må da gerne spise alle de gulerødder man vil hele dagen ikke ?
    Har hørt at oksekød skulle være godt, er okse bedre end andet kød ?
    Mvh
    Jacob

    SvarSlet
  146. jeg har nu kigget et par gange og vil gerne i gang, jeg tænkte om det var i orden at spise nogle frugter ? der står ikke om det er fy fy eller er i orden, ud over grapefrugt

    SvarSlet
  147. Hejsa.

    Nej, man må ikke spise alle de gulerødder man vil i mellem måltiderne. Du skal følge planen.

    Frugter er desværre ikke ok. Man skal følge anvisningerne..

    SvarSlet
  148. Husk venligst at indformer/advarer om at grapefrugt og grapejuice altså kan formindske virkningen af de forskellige mediciner, eks. blodtryksænkende.

    SvarSlet
  149. Jeg har lige prøvet 4 dages kuren står på nettet. 4 kilo på 4 dage. virker fra dag 1 med 1 kilo. Startede på din i går, men har ikke tabt mig. Går der lige et par dage inden det begynder eller hvordan. Hilsen den utolmodige. Jacob

    SvarSlet
    Svar
    1. der plejer at gå ca 4 dage inden du kan se det på vægten.

      Slet
  150. Både kaffe uden sukker og gullerødder skulle være godt for forbrandingen, så det må da værer godt at kombinere med din kur.
    Må man spise flere æg. Hvis scrambled, bruger man jo lidt fedtstop i tilberedningen.

    SvarSlet
  151. Hej igen. Jeg kan godt forstå frugter. Men gulerødder siger andre kurre på nettet at man skal spise så meget gulerod som muligt fordi det øger forbrandingen. Så er det noget du ved eller noget du tror. Og hvis du ved man ikke må spise gullerod - hvor ved du det så fra ?
    Hvad kan man tabe pr. uge med den her kur ?
    Mvh Jacob

    SvarSlet
  152. Hej Thomas

    Drak du koffeinfri kaffe undervejs? Jeg har været på kuren i en uge og har tabt 1½ kg, jeg drikker koffeinfri kaffe om morgenen og ellers urtete, hvad gjorde du? Drak du vand hele vejen igennem?

    /jane

    SvarSlet
  153. Jacob:
    Gulerod er sundt, og kan sagtens være angivet som noget man må spise ubegrænset af i andre slankekurer. I denne kur er det dog ikke et element, og derfro ikke hensigtsmæssigt. Hvad man kan tabe er meget forskelligt. Det afhænger af kropstype, fedtprocent, aktivitetsniveau mv. Se evt. tidligere indlæg fra folk der har tabt vægt.

    Jane:
    3 kopper kaffe pr. dag er ok. Endvidere drak jeg ca ½ liter cola light og ellers vand.

    SvarSlet
  154. Ahh det er jo skønt, du har lige reddet mod til resten af kuren. Tak for dit hurtige svar :)

    /jane

    SvarSlet
  155. Hej
    jeg vil utrolig gerne høre om denne kur gør, at man taber sig for dernæst at tage det hele og lidt mere på igen? Jeg har haft mange kampe med min vægt så jeg kan simpelthen ikke overskue flere snydekure

    SvarSlet
  156. Hej thomas.
    Forstår ikke at du skriver at gulerødder ikke er et element i denne kur. I beskrivelsen af kuren øverst står gulerødder under de ting man gerne må spise.
    Ligeledes står der også i beskrivelsen at man gerne må stege i smør og ikke behøver at spare på fedtstoffer som smør og olie. Så forstår ikke at du skriver at man skal være sparsom med fedtstoffer.

    SvarSlet
  157. Hejsa

    Denne kur gør at man taber sig. Men du kan ikke forvente at vende tilbage til din "gamle" livsstil, og så holde den vægt du har fået efter kuren. Du skal lave om i din kost og aktivitetsniveau fremadrettet, også efter kuren. Se en slankekur som et element i at ændre livsstil. Bedre kost og mere motion.

    I forhold til gulerødder, er det vigtigt i denne kur at man ikke spiser udover de måltider der er angivet. Men som en del af grøntsagerne i måltiderne, må du gerne spise dem. I forhold til fedtstof mener jeg ikke at man uhæmmet skal bruge det, men moderat brug er okay.

    SvarSlet
  158. HEJ THOMAS
    SLANKE KUREN LYDER MAN SPÆNDENDE, JEG VIL SÅ GERNE TABE MIG 15KG, JEG HÅBER DEN HJÆLPER MIG PÅ VEJ.
    MÅ MAN GERNE SPISE FISK SOM F.EKS LAKSEFRIKEDELLER ELLER LAKSFISK.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Ja, du må gerne spise fisk. Dog ikke hver dag.

      Slet
  159. Hejsa, så går jeg igang med kuren igen (var på den for 6år siden da jeg kom hjem fra NZ) dengang tabte jeg min 14kg på 14uger. Håber på jeg kan gøre det samme denne gang. Men kender du til en slags surport gruppe eller er du evt personlig "kontrol" vejleder?
    vh. Sabine

    SvarSlet
  160. Fed kur som virker! Men Thomas jeg arbejder om aftenen dvs at jeg ikk kommer tidligt op om morgen og når ikk det ene æg om dagen. Må jeg erstatte det med yoghurt fedtfri eller?

    SvarSlet
    Svar
    1. Kan du ikke bare indrette din døgnrytme efter din arbejdsrytme, så du spiser æg, når du står op?

      Slet
  161. HEJ THOMAS

    TAK FOR SVARET, JEG HAR LIGE ET SPØRGELSMÅL MERE, HVIS JEG FØLGER DEN OPSKRIFT I 10DAGE HVOR MEGET VIL JEG KUNNE TABE MIG.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Jeg kan ikke sige præcist hvor meget du kan tabe dig. Det kommer an på din nuværende vægt, hvordan dit aktivitetsniveau er, hvordan din forbrænding er generelt mv.

      Slet
  162. hejsa, jeg har været igang nu i 2 dage men forstår ikke hvorfor man skal have tomat jucie eller mælk om aftenen?

    SvarSlet
    Svar
    1. Fordi du for det første får nogle gode vitaminer og mineraler, og at du holder din forbrænding oppe, ved at få lidt kalorier, så maven ikke går i stå.

      Slet
  163. Hej Thomas

    Jeg har tænkt mig at starte på denne kur i morgen. Mit problem er at jeg er vegetar, men spiser æg. Kan jeg erstatte kødet med Soya eller med æg? Jeg spiser hverken kød eller fisk, kun æg.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Jeg ved det desværre ikke.. Kødet i kuren er meget vigtigt. Bacon fordi det giver den mængde fedt man skal have, og det andet kød pga protein og jern.

      Slet
  164. Hej Thomas

    Må man gerne spise grøntsager sammen med æg og bacon om morgenen?

    Hvorfor må man ikke drikke mælk i kaffen?

    På forhånd tak.

    SvarSlet
    Svar
    1. Som udgangspunkt nej. Du bør følge kurens opbygning, med undtagelse af hvis dit aktivitetsniveau er meget højt.

      Slet
  165. Hej Thomas.
    Jeg er lige startet på kuren i dag, og er rigtig positiv omkring den, men jeg har et par spørgsmål.
    Jeg træner næsten hver dag. Jeg spiller fodbold 2-3 gange om ugen, hvor jeg styrketræner før hver fodbold træning. De dage hvor jeg ikke er til fodbold, løber jeg en lang tur.
    Så mit spørgsmål er om jeg kan supplere med noget i mellem frokost og aftensmad, da jeg synes jeg kan fornemme at jeg kommer til at mangle noget energi indtil jeg må spise igen? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Du skal helt sikkert have nogle mellemmåltider med den motionsmændge du dyrker. Sørg for at få proteiner og gode kulhydrater fra bl.a. kylling, fisk, grøntsager og brød med min 8 % kostfibre.

      Slet
  166. Hej Thomas
    Er det muligt at man kunne udskifte skummetmælken om aftenen til enten minimælk eller et stort glas vand?
    På forhånd tak

    SvarSlet
    Svar
    1. Det skal helst være skummetmælk, men absolut ikke vand.

      Slet
  167. Hej Thomas.
    Nu ved jeg ikke om du allerede har besvaret dette spørgsmål 100 gange, da jeg ikke lige har læst alles kommentare. :)

    men here it comes:
    Jeg lever allerede sundt, og taber mig langsomt. Ved du om det stadig er muligt at tabe sig ved hjælp af grape uden at ændre på min kost vaner?
    6.30 Havregrød
    9 banan
    10.30 Rudbrød med kyllingpålæg
    12 Æble
    13.30 10 mandler + æg
    15.15 Cheasy yoghurt (måske med skyr) og mysli
    18.00 Aftensmad. Sundt og fedtfattigt.

    Hvis man så tilføjer grape, tror du så at det ville hjælpe yderliger?

    Hilsen Christina

    SvarSlet
  168. Hej Thomas
    Hvorfor må man ikke spise grøntsager i løbet af dagen, som mellemmåltider. f.eks. agurk, som indeholder 95 procent vand?

    Tak for svar.

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Kuren er opbygget uden mellemmåltider, og derfor kender jeg ikke udfaldet, såfremt du tilføjer mellemmåltider. Ideen er at du spiser mættende og sunde måltider, der gerne skulle holde nogle timer, til det næste måltid.

      Slet
  169. Hej Thomas.

    Hvis man i forvejen lever sundt, og spiser mellem måltider og alt andet godt, tror du så ikke grape frugten har nogen virkning?
    Jeg kan godt se at du skriver at man ikke skal spise mellemmåltiderne, men jeg tænker om det ikke kan have en virkning for en som spiser sundt, uden man behøver at ændre noget?

    Hilsen Christina

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Jeg vil mene at grapefrugten vil have en virkning, hvis du i forvejen spiser sundt. Det kan være en ekstra katalysator i forhold til et ønsket vægttab.

      Slet
  170. Hej Thomas

    Jeg er 177 cm høj og vejer 58 kg. Jeg vil gerne tabe "sukker-maven". Jeg har en meget sød tand, og det hele sætter sig faktisk på maven, men er det muligt bare at tabe sig 1-2 kg. ved denne kur, når man ellers ikke er overvægtig?

    Hilsen MJ

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej MJ

      Det er vanskeligt at sige, men jeg tror det ikke. Dette skyldes din lave vægt, og du vil derfor have svært ved at tabe dig med kuren. Du vil have brug for at lave noget intens træning, både motion og styrketræning

      Slet
  171. Hej Thomas

    Må man bruge krydderier til tilberedning af kødet?

    SvarSlet
    Svar
    1. Helt sikkert. Jo mere krydderi du bruger, jo bedre. Krydderier er med til at øge forbrændingen, specielt peber og chili.

      Slet
  172. Hej
    Er startet på kuren for 4 dage siden, super god kur.
    Min tomat juice om aftenen pepper jeg op lige som en Bloody mary, minus vodka. Smager af mere og regner med at tabascoen øger forbrændingen.

    Hilsen Gitte.

    SvarSlet
  173. Hej Thomas

    Jeg er på denne kur og har tabt 7 kg på små 3 uger, men nu er vægt tabet gået i stå, har ikke tabt noget de sidste fire dage, hvad skyldes det ? skel jeg bare forsætte eller holde en pause ?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Tillykke med dit flotte vægttab.
      Det er meget naturligt at man får perioder hvor man ikke taber sig. En god ide er at øge dit aktivitetsniveau. Dvs. mere motion.
      Ellers skal du bare fortsætte med kuren. Prøv evt. også at skære dine portioner 10 % ned. Din krop har brug for færre kalorier til at fungerer, da du har tabt dig, og det kan sætte tempoet ned i forhold til din forbrænding.

      Slet
  174. Hej må man drikke kaffe med lidt sukker og minimælk. Jello

    SvarSlet
    Svar
    1. Hejsa

      Nej. Kaffen skal være sort. Mælk og sukker er unødige kalorier.

      Slet
  175. hej thomas. jeg er startet på kuren, men kan simpelthen ikke få det til at hænge sammen fra frokost til aftensmad. jeg bliver ekstremt sulten allerede ved en 3-4 tiden og det er vel heller ikke sundt at gå og være sulten så længe. jeg er vant til at spise meget frugt i løbet af eftermiddag, og det er nok det jeg mangler. derudover træner jeg gerne lige over frokost, så bliver ofte sulten derefter. har du nogle gode råd eller løsning? kh tanja

    SvarSlet
  176. Hej Thomas. Jeg kan simpelthen ikke holdes mæt af måltiderne. Jeg er vant til at spise en del rugbrød og meget frugt, og min krop kan ikke rigtig vænne sig til ikke at få mellemmåltider, bliver vildt sulten i løbet af eftermiddagen især. Har du nogle gode råd?

    SvarSlet
  177. Hej hvilken slags bacon skal bruges?

    SvarSlet
  178. Hej
    der står et sted, at jo mere man spiser (ved måltiderne) jo mere taber man sig..men der står et andet sted, at man skal prøve at skære ned på portionernes størrelse, hvis vægttabet er gået i stå?
    OG så vil jeg høre om det kun er meget overvægtige der kan benytte kuren?
    Jeg vejer ca. 4 kg. over min idealvægt.
    Hilsen S

    SvarSlet
  179. Hej Thomas jeg skrev til dig d 16 juni, da min vægt tab var gået i stå, og tak for svaret det hjalp, så nu er jeg snart i mål med de 12 kg, men mit spørgsmål nu er hvordan skal man starte med at spise andet mad end det der er i kuren, mange sige at mave vil gå i stå og man vi tage det hele på igen, men jeg forsætter med at spise masse af grønt og mindre stivelse end jeg gjort før, har du endnu et råd til mig ????

    SvarSlet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...