mandag den 27. juli 2015

Hvor mange æg må man spise om dagen

Hvor mange æg må man spise om dagen, er et spørgsmål, jeg møder i forbindelse med mine indlæg om forskellige slankekurer og kostændringer. Og det er et meget relevant spørgsmål. Tidligere blev æg betragtet som en risikokilde til hjerte/kar sygdomme, specielt forhøjet kolesterol. Jeg anbefaler dog mange mennesker at spise æg som en del af en sund diæt, eller varieret kost. Jeg vil derfor i dette indlæg belyse myterne om æg, og fortælle dig lidt om hvorfor æg er sundt.


Hvor mange æg kan man spise om dagen.
Tidligere kostråd har gået på at man maksimalt må spise et æg pr. dag, men ikke hver dag. Nyere kostråd, underbygget af forskning, har vist at man sagtens kan spise op til 4 æg på en dag. Bare man ikke gør det hver dag. Årsagen til dette, er ikke så meget at æg er farligt at spise, men æg mætter meget, og spiser du 4 på en dag, er der andre ting du ikke spiser, og på den måde bliver din kost ikke varieret, og du kan komme til at mangle nogle vitaminer og mineraler. Men spiser man æg hver dag, kan man godt spise 2 æg pr. dag, uden at det går udover sundhed eller den varierede kost.

Er æg sundt
Ja, æg er sunde at spise. For det første er det en rigtig god kilde til protein, som æg er fulde af. Protein er med til at give os en mæthedsfornemmelse, og er gode til opbygning af muskler. Udover protein, indeholder æg samtlige 20 aminosyrer der findes, og derudover bl.a. D-vitamin, som mange af os mangler.

Æg og kolesterol
En af de helt store negative sider ved æg, har været indholdet af kolesterol. Og det er rigtig at æg indeholder kolesterol, og også mere end mange andre fødevarer. Man har dog fundet uf ad, at indholdet af kolesterol i fødevaren, ikke nødvendigvis betyder at kolesterolen optages i menneskekroppen som kolesterol, modsat fx. fedt. Et højt kolesteroltal kommer ikke fordi man spiser meget kolesterol, men fordi man spiser usundt, dvs, meget fedt, sukker og kulhydrater, samtidig med at kosten ikke er varieret nok, indeholder nok grøntsager, og at mængden af motion ikke er tilstrækkelig.

Spis æg som en del af din kost
Konklusionen på dette, er at du bør spise æg som en del af en sund og varieret kost. Og som alle andre fødevarer skal man ikke spise for meget af en ting, så op til 2 æg om dagen er helt super. Dyrker du motion, er æg ekstra vigtige, da alle de aminosyrer æg indeholder, hjælper med til at opbygge muskler.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...