fredag den 5. september 2014

Hvor meget forbrænder man ved at stå op

Når man gerne vil leve sundt, eller skal på en slankekur, for at tabe nogle kilo, kan de små ændringer i vaner, være forskellen på om man får en succes med den sunde livsstil. En af de gode råd, er at stå op, både på arbejde men også hjemme. Og så kommer spørgsmålet: Hvor meget forbrænder man ved at stå op ?
Det vil jeg i dette indlæg give dig en hjælp til at finde ud af, så du kan blive motiveret til at stå mere op.
Fordele ved at stå op
Der er mange fordele ved at vælge at stå op. Udover at det automatisk forøger din forbrænding, styrker også dine muskler og led. Ved at stå op tvinger man kroppen til at styrke alle de muskler, led og sener der skal bruges for at holde kroppen oppe, samt holde balance. Endvidere bliver ens knogler også hårdere at at stå op, da de presses sammen af trykket fra kroppen. Det er positivt, da det reducerer risikoen for knoglebrud samt knogle relaterede sygdomme.

Hvor meget forbrænder man ved at stå op
Når man står op, forbrænder man mere, end når man sidder ned. Dette skyldes bl.a. en større belastning på kredsløbet, samt at man aktiverer mange muskler, fra læg og lår, til lænd, ryg og mave. Og det bliver faktisk til mellem 20 og 30 kalorier der forbrændes, pr. time man står op. Dette er faktisk ganske godt, da det er "gratis" forbrænding. Og står man op fx 3 timer om dagen, 5 dage om ugen, giver det en forbrænding på 300 til 450 kalorier, hvilket svarer til hvad der ca. forbrændes for at løbe 5 km.

Du kan beregne din merforbrænding ved at stå op, ved at klikke på dette link: Beregning forbrænding

Risiko ved at sidde stille
Når man sidder stille for længe, er der efterhånden flere undersøgelser der peger på, at risikoen for at udvikle livsstilssygdomme som fx diabetes type 2 (sukkersyge). Endvidere også risikoen for at udvikle andre alvorlige sygdomme som kræft. Så det er derfor vigtig at man i løbet varierer sine arbejdsstillinger, så man skifter mellem at gå og stå, samt går flere gange efter vand, print, kaffe osv.

Billed: Copyright: khunaspix / 123RF Stock Photo

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...