tirsdag den 4. marts 2014

Hvad er cardio træning

I forbindelse med at man skal starte med at dyrke motion, eller udvide sin horisont, for flere træningsformer, vil mange af jer, nok støde ind i ordet Cardio Træning. I dette indlæg vil jeg besvare spørgsmålet: Hvad er Cardio Træning, sådan du kan få en bedre indsigt i hvad det er, hvordan det virker og hvorfor man skal bruge Cardio Træning, specielt når man gerne vil tabe sig.
Hvad er Cardio Træning
Cardio er egentlig et engelsk udtryk, og direkte oversat betyder det puls. Så cardio træning er puls træning. I andre tilfælde vil du møde ordet kredsløbstræning, som dækker over det samme begreb. Cardio træning er træning der godt for dit hjerte og kredsløb generelt. Og hvordan træner man så denne form for træning? Svaret på dette er ret enkelt. Alle former for motionstræning dækker dette, herunder løb, svømning, spinning mv. Dvs. træningsformer hvor din puls arbejder konstant i en længere periode.

Hvorfor Cardio Træning
Cardio træning styrker dit hjerte, forbedrer din iltoptagelse, hjælper dig med at tabe dig, og sikrer kroppens sundhed på lang sigt. Ved at styrke hjertet, forbedrer du evnen til at transporterer ilt ud til musklerne, som er vigtigt for at have en god kontition. Det betyder også at dit hjerte ikke skal arbejde så hårdt når du slapper af, for at pumpe blodet rundt i kroppen. Det betyder at din hvilepuls falder, og belastningen af hjerte og kredsløb ikke er så hård.

Læs også: Hvordan kommer man i form

Hvordan laver jeg bedst cardio træning
For at lave den bedste træning, bør man være i gang i minimum en halv time. Derfor skal din intensitet passe til at du kan klare dette. Cardio træning er altså ikke træning med meget hård belastning samt meget høj intensitet. Hvis du kender din maks Puls og træner med pulsur, vil en puls på 70-80 % af din maks puls, være der, hvor din kredsløbstræning giver mest effekt.
Den bedste træningsform til cardio træning er helt klart løb. Det er en træningsform alle kan dyrke, og niveauet kan tilpasses den enkelte. Men også spinning og cykling på landevej, samt motionsmaskiner i et fitness center er også gode.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...