søndag den 31. marts 2013

Sund og nem morgenmad

Copyright (c) 123RF Stock Photos

Morgenmad er et meget vigtigt måltid, da det er det måltid, der skal give dig energi til at starte dagen godt, og komme ordentligt i gang. Desværre vælger mange hurtige og usunde måltider, eller slet ikke at få morgenmad. Det er dog ganske nemt og enkelt at få et godt, hurtigt, sundt og nemt morgenmåltid. Her har jeg noget inspiration til sund og nem morgenmad.


Inspiration til sund og nem morgenmad

Inspirationen herunder, er sammensat, ud fra kriterierne, nem, hurtig og sund. Dvs. at det tager 3-5 min at lave morgenmaden, og ca. det samme at spise den (hvis man ikke har tid til at spise og hygge om morgenen) De forskellige forskal, indeholder minimal fedt, kun naturlig sukker og fibre som er gode, da de sikrer mæthedsfornemmelsen.


  1. Hav et groft flute eller toastbrød liggende. Det skal indeholde mange fibre, og minimalt fedt. Tag et par skiver af brødet og brug gerne 2-3 stykker magert kødpålæg til hver skive. Spis et stk. frugt til, og drik et glas vand, en kop sort kaffe eller te uden sukker eller mælk.
  2. Lav en skål med grove cornflakes, blandet sammen med et nøddemix. Brug kun skummetmælk ovenpå blandingen, og gerne så lidt som muligt. Spis det evt. ovenpå en lille portion A38. Skal det være lidt mere spændende kan du skære en frugt i stykker og put i. Dette tage selvfølgelig 1-2 min ekstra.
  3. Tag 2 æg i en skål der kan tåle at komme i en mikrobølgeovn. Pisk æggene sammen med lidt salt og peber, samt noget skinke, og giv det ca. 2 min i mikrobølgeovnen, med fuld gas. (prøv dig lidt frem, da de forskellige ovne er forskellige). Spis det sammen med et groft rugbrød.


Drikkevarer om morgenen

Drik gerne en halv liter vand om morgene, og helst lige efter du er stået op. Te og kaffe er også fint at drikke. Dog skal der ikke tilsætter hverken sukker eller mælk/fløde. Sødemiddel er ok, men forsøg at begræns det. Endvidere bør man ikke drikke mere end 5 store kopper kaffe om dagen.
Undgå drikkeyoghurt og juice, da disse ofte indeholder rigtig meget sukker. Endvidere bør indtag af mælk begrænses, da der er mange kalorier i. Kalk kan vi få fra en lang række andre fødevarer.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...