tirsdag den 20. december 2011

Er smoothie sund

Er smoothie sund
Svaret er både ja og nej. Smoothie er et godt alternativ til andre snacks og mellemmåltider, evt. som en del af et sundt morgenmåltid. Men smoothie har også en bagside, og som det er med mange fødevarer, skal man afpasse sin mængde. Og hvorfor det tænker du nok, frugt er jo sundt og godt for kroppen, og det er da også rigtigt, men…

Det usunde i smoothie
Frugt er godt i afmålte mængder, men for meget frugt feder. Frugt indeholder meget frugtsukker, og derfor også tomme kalorier. Får man for meget, har kroppen svært ved at forbrænde det, og omsætter i stedet sukkeret til fedt, som lagres i kroppen. Man må derfor ikke forveksle en smoothie, med noget man bare kan spise morgen, middag og aften. Brug heller ikke en smoothie som erstatning for slik eller andet om aftenen. Lad hellere vær med at spis noget. Kan du ikke lade være, så tag 50 gram nødder eller en gulerod.
Pas også på at tilsætte sirup eller sukker i din smoothie. Sukkerindholdet er i forvejen højt, og tilsat sukker hjælper ikke på dette.

Det sunde i smoothie
En smoothie indeholder dog mange gode ting. Godt nok afhængig af hvilke frugter du bruger. Men laver du varierede smoothies, så får du en masse vitaminer og mineraler, som er rigtig gode for kroppen. Samtidig indeholder mange frugter også fibre, som er rigtig gode for vores tarmsystem og fordøjelse.
Smoothie er specielt god om morgenen. Man får god energi til resten af dagen, og er ofte bedre mæt af smoothie, end cornflakes og franskbrød.

4 kommentarer:

 1. hvor meget smoothie må man så egentlig få om ugen?
  - i min familie har vi nemlig før erstattet slikket med en smoothie..

  SvarSlet
 2. Det kommer lidt an på hvordan man sammensætter den. Vælger man gode ting med fibre og lidt sukker, så vil det være bedst. Men 1 om dagen kunne være et godt bud.

  SvarSlet
 3. Hvor meget smoltine burde man maks drikke, hvor det stadig er sundt?? :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hejsa.

   Sundhedsstyrelsen anbefaler 6 stk frugt pr. dag. Holder man sig til dette, er det stadig indenfor de acceptable rammer. Jeg vil dog sige maks 4. Men 1 stk. smoothie pr. dag.

   Slet

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...