mandag den 21. november 2011

løbetræning for begyndere


Løbetræning for begyndere
At starte med at løbe, er et stort skridt mod at blive et sundere og gladere menneske. Løb styrker hele kroppen, løb forbrænder fedt og give kroppen en større modstandsdygtighed overfor sygdomme. Men hvordan kommer man fra at have taget beslutningen om at begynde på løbetræning, og så til at komme i gang. Det vil jeg her give mine bud på.

Udstyr til løbetræning for begyndere
Det er ikke nødvendigt at starte med den helt store løbepakke, med special løbetøj, svedbånd, vandflasker, pulsur, gps ur mv. Det allervigtigste er sko. Det er meget vigtigt at man, før løbetræningen påbegyndes, anskaffer sig nogle gode kvalitetsløbesko, der er tilpasset den enkelte. I mange sportsforretninger, kan man få god vejledning til hvilken sko man skal vælge, i forhold hvordan man går/løber. Med de rigtige sko, undgår man mange fod, led og knæskader. Det andet udstyr kan man anskaffe sig hen ad vejen, når man bliver en mere inkarneret løber.

Hvordan starter man løbetræningen
Det er vigtigt at starte stille og roligt ud. Desuden er det vigtigt at holde pause, mellem hver træning. Begyndere laver ofte den fejl at man starter med at løbe alt hvad man kan, og løbe hver dag. Dette giver dog desværre, ofte skader og ubehag, og risikoen for at miste motivationen er højere, end hvis man starter stille og roligt.
Jeg kan anbefale at man følger et løbeprogram. Fx fra iform.dk eller andre på nettet. Er man ikke til løbeprogrammer, så har jeg her et par gode tommelfingerregler.

1. De første uger, er det vigtig at man starter stille ud. Dvs. jogger, evt. med gåpauser indimellem, så man finder ud af, hvor god kondition man har.
2. Find gerne en fast rute, og udvid den når du synes du kan løbe ruten i et godt tempo. På den måde kan du måle din fremgang.
3. Løb gerne med andre, eller konkurrer med dig selv. Fx. ved at sætte et mål om at du efter 4 uger, skal udevidde din rute, eller løbe den på en bestemt tid.

Find det der motiverer
Det er ikke altid vigtigt at følge gode råd, fra en masse kloge hoveder. Det vigtigste er at man komme ud at løbe og derved får dyrket motion, som er så livsnødvendig for os. Det er vigtigst at finde lige netop det der motiverer dig til at løbe

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Din E-Mail adresse blive IKKE vist ved afgivelse af kommentar. Du kan ved at vælge anonym, afgive kommentar til dette indlæg. Kommentaren bliver synlig, så snart jeg har godkendt den.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...