mandag den 16. januar 2012

Hvilke løbesko



Hvilke løbesko
Hvilke løbesko skal jeg vælge, og er det egentlig vigtigt at have løbesko, kan jeg ikke bare nøjes med et par billige kondisko? Det spørgsmål har jeg hørt tit , og svaret er: Du skal vælge et pr løbesko der passer til dig og din løbestil, og nej det er ikke lige meget med løbesko. Skoene er det aller vigtigste for en løber. Derfor vil jeg her fortælle dig lidt om løbesko, hvorfor de er vigtige, og hvordan du vælger dem.

Hvorfor er løbesko det vigtigste for en løber?
Gode løbesko hjælper dig med at undgå skader. De er opbygget på sådan en måde at de er stødabsorberende, og på den måde belastes dine led og muskler mindst muligt. Endvidere kan få sko med kiler i, der hjælper hvis man løber med indadvendte- eller udadvendte ben, og på den måde forbedre løbeteknikken. Endvidere vejer gode løbesko ikke for meget, og på den måde lægger man ikke så meget mærke til dem når man løber derudaf.
Husk dog, at løbesko kun hjælper til med at undgå skader. men du kan stadig træde forkert, eller have en meget forkert løbeteknik, der belaster din krop, og dermed giver skader.


Hvilke løbesko skal jeg vælge
Jeg vil anbefale dig at få lavet en test af dit løb, i den butik du køber dine sko i, også kaldet en løbestilsanalyse. På den måde får du fundet din løbestil, og kan nemmere finde frem til den rigtige sko. Prøv gerne forskellige modeller og mærker, for at finde ud af hvad der føles bedst. Husk at ekspedienten i butikken ikke er ekspert, men nærmere en vejleder. Så vælg den sko, der i sidste ende føles bedst på din fod. Står du ikke lige med 1.000 - 1.500 kr til et par løbesko, så prøv at find sidste års model, i den du har fået. Du kan ofte få mellem 30 % og 60 % rabat.


2 par løbesko
Eksperter og folk der løber meget, anbefaler at man har to slags løbesko. Når dit første par er 50 % slidt, bør du købe et n yt par. Du skal så veksle mellem de 2 par løbesko. Fordelen er at skoene belaster leddene på hver sin måde, og på den måde styrker du dine led i foden og knæene. Desuden skal du ikke blive overrasket over at du hver gang du skal have nye løbesko, kan have brug for en anden model, fordi din teknik har ændret sig. Jo mere du løber, jo bedre bliver din teknik, og kroppens evne til selv at absorbere stød.

Effektiv slankekur - Vægttab med chili


Effektiv slankekur - Vægttab med chili
For at opnå en effektiv slankekur, er det vigtig at finde de ting, der bedst hjælper dig med at opnå dit ønskede vægttab. Sund kost og motion er hovedoverskrifterne, men ønsker man at komme mere i detaljerne, vil jeg her beskrive en af de bedste ting, man kan spise, for at din slankekur skal blive en succes.

Chili er din slankemakker
Chilifrugten - Ja du læste rigtig, frugten - Er en af naturens allerbedste gaver til dig der vil opnå en effektiv slankekur. Chili anses af mange for at være nærmest uspiseligt, da den føles stærk og brændende. En chili smager stærkt, fordi den indeholder stoffet capsaicin, der stimulerer de nerver i huden og på tungen, som normalt reagerer på varme og smerte.
Man kan dog godt lære at spise chili. Man skal starte med små mængder, og gradvist sætte dem op. På den måde vænner man sig til smagen og fornemmelsen. Det kræver selvfølgelig, at man engang imellem må spise noget mad, man ikke bryder sig så meget om. Når du har spist chili, kan du neutralisere den brændende fornemmelse med mælk, yoghurt eller alkohol.



Hvordan gavner chili mit vægttab
 Chili indeholder utrolig mange fantastiske stoffer. Blandt de bedste er bl.a. C-vitamin, betacaroten, antioxidanter og flavonoider, som booster immunforsvaret og beskytter dig mod kræft og betændelser i kroppen. Endvidere viser undersøgelser at chili medvirker til at sænke blodtrykket. Dette sker ved at chilifrugten indeholder et stof som hjælper med at udvide blodkarrene, og derved strømmer blodet nemmer igennem kroppen.


Brug chili i din slankekur
På baggrund af ovenstående, kan jeg kun anbefale dig at spise chili som en del af din slankekur. Der er kun positive effekter ved det. Endvidere kan chili være en god ingrediens, som giver din mad spændende smag, og endvidere en flot, indbydende farve.

torsdag den 12. januar 2012

Øg forbrændingen, sæt forbrændingen op


Øg forbrændingen
Øg forbrændingen, og smid på den måde flere kilo, og få endvidere en god fordøjelse. Det er vigtigt med en god forbrænding, for at tabe dig effektivt. En dårlig forbrænding kan medføre at man mister sin motivation, og har svært ved at tabe sig. Men hvad gør man så for at øge forbrændingen. Det vil jeg give dig lidt inspiration til her.

Hvad er forbrænding ?
Når man taler om kroppens forbrænding – eller stofskifte – er det vigtigt at adskille hvileforbrændingen (hvilestofskiftet) fra døgnenergiomsætningen (det totale stofskifte). Hvileforbrændingen er den forbrænding, som altid foregår. Dvs den forbrænding der skal til for at hjertet slår, og lungerne trække vejret.
Døgnenergiomsætningen er det vi bruger når vi bevæger os, dyrker sex eller leger med vores børn.



Sæt forbrændingen op med motion
Motion er den bedste måde til at sætte forbrændingen op i kroppen. Det er ikke kun imens man dyrker motion, men op til 24 timer efter en løbetur, kan forbrændingen være forhøjet. Løb er forresten en af de mest kalorieforbrændende motionsformer, da du ved hvert skridt skal løfte hele din krop.
Kan du ikke løbe, vil motionsformer som Zumba, spinning eller roning være gode alternativer. Motion forbedre også fordøjelsen, sådan at den indtagne mad bliver bedre udnyttet i maven og tarmsystemet.

Øg forbrændingen med kosten
En god tommelfingerregel er at spise krydret mad. Krydderier, specielt stærke som chili, jalapenos, hvidløg og peber, har en forbrændingsøgende effekt. Endvidere er det vigtigt for forbrændingen, at maven hele tiden bliver "fodret" med noget der kan forbrændes. Derfor er det optimalt at man spiser 5-6 gange om dagen,

onsdag den 4. januar 2012

Hvordan bliver man slank



Hvordan bliver man slank ?
Hvordan bliver man slank ? Dette spørgsmål opstår ofte efter en sommer eller juleferie, eller i forbindelse med start på en slankekur, hvor det opsparede kalorieforbrug, skal væk igen. Og det er et godt spørgsmål, med mange komplicerede svar. Derfor vil jeg her give dig nogle simple og overskuelige svar på, hvordan man bliver slank.

Vær realistisks
Tro ikke at du kan omlægge din kost, og løbe 5 km 3 gange om ugen fra den ene uge til den anden. Start op med overskuelige ting, som at gå ture, før løbetræning begyndes. Omlæg din kost i hverdagene, før den også omlægges i weekenden osv. Vær endvidere klar over at det er en langsommelig proces at tabe vægt, og ændre kroppen. Det tager tid og kræver hårdt arbejde.

Motion
Start med at dyrke motion. Motion forbedre dit blodomløb, giver dig energi og bedre velvære, og øger dit basalstofskifte. Du få nemmere ved at tabe dig, og forblive slank med regelmæssig motion. Endvidere giver det dig også større chance for at fastholde motivationen til at blive slank.



Fald ikke for nemme slankekurer
Der findes ingen magisk pille det pludselig gør dig slank. Det er ikke sundt at leve af pulver. Der er INGEN slankekur som er nem. Køb ikke dyre abonnementer på hjemmesider der sender dig slanketips og tilbyder slankelogs og statistikker. De vil bare have dine penge. Brug dem i stedet på nogle gode løbesko, en cykel eller god og sund kost.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...